Hoogeveen in tweede helft langs Borger

BORGER – Hoogeveen zaterdag zette de goede reeks van de laatste weken voort tegen Borger en won met 2-4. Opvallend was dat Raimon Benjamins het doel verdedigde. De keeperstrainer van Hoogeveen zondag moest uit nood weer in actie komen.

Eerste doelman Raymon Slot is voor twee wedstrijden geschorst. Opvallend, want dat is vanwege een rode kaart die hij op 2 februari opliep in het thuisduel met De Weide. Aangezien Hoogeveen een tekort aan keepers heeft, werd maar weer een beroep gedaan op Benjamins die momenteel keeperstrainer is bij Hoogeveen zondag.

“Natuurlijk waren we verrast dat Raymon Slot alsnog werd geschorst. Als je meer dan twee maand geen bericht krijgt en er volgt alsnog een schorsing, dan is dat op z’n zachtst gezegd wel bijzonder te noemen”, was de reactie van Benjamins na afloop.

In beginfase overrompeld

Met Benjamins op het doel werd Hoogeveen in de beginfase wat overrompeld door de thuisploeg dat normaal gesproken wat behoudend speelt. Nu zette men echter meteen druk naar voren en dat leidde als snel tot de openingstreffer van Gijs Roda. Hoogeveen, dat wel een doelpunt zag worden afgekeurd van Eduard Kobes, was vervolgens niet bij machte om voor rust nog iets terug te doen.

In de tweede helft pakte men de draad van de voorbije weken weer op en was het via Kevin Kerssies ook meteen gevaarlijk. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel na tien minuten. Een volley van Marcel Linthorst caramboleerde via beide doelpalen achter de kansloze Edwin Haandrikman.

Hoofdwond

Vlak na de gelijkmaker kreeg Borger opnieuw een domper te verwerken toen Tim Speelman met een hoofdwond het veld moest verlaten. De organisatie achterin bij de ploeg van Arne Joling was vervolgens even zoek en Hoogeveen profiteerde daar al vrij snel van. Een afgemeten voorzet van Kevin Kerssies werd met het hoofd afgerond door de geheel vrijstaande Twan Reinders.

Hierna ontspon zich een fraai voetbalgevecht met een onbedoelde hoofdrol voor Raimon Benjamins. De goalie kwam zijn doel uit en gleed de bal over de zijlijn. Bij het teruglopen botste hij op Gijs Roda, waarna scheidsrechter Jakob Klompjan voor een overtreding floot. Even was er ophef of de vermeende overtreding binnen het strafschopgebied was, maar de leidsman legde de bal er buiten.

Spanning in slotfase

Vijf minuten voor tijd leek Sander van Veen de wedstrijd op aangeven van Dylano Wolters te beslissen: 1-3. Vier minuten later was de spanning echter terug, toen Benjamins z’n doel uit kwam vliegen maar de bal miste. Gijs Roda profiteerde deze keer wel: 2-3. Lang duurde de spanning niet, want vanaf de aftrap was het opnieuw Van Veen, die na een fraaie aanval, nu het duel wel definitief besliste.

Hoogeveen klom door de zege naar de tweede plaats en voert de stand om de 3e periodetitel aan. Dat doet het samen met Vitesse’63, dat komende zaterdag in Hoogeveen de tegenstander is.

Borger – Hoogeveen zaterdag: 2-4 (1-0). Scoreverloop: 8e Gijs Roda 1-0, 54e Marcel Linthorst 1-1, 61e Twan Reinders 1-2, 85e Sander van Veen 1-3, 89e Gijs Roda 2-3, 89e Sander van Veen 2-4. Scheidsrechter: Jakob Klompjan. Gele kaarten: Ottens (Borger), Ruben de Haas, Pattipeilohy (beiden Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Kobes, Ruben de Haas, Kroezen (Bezuyen), Santing, Linthorst (Van Veen), Pattipeilohy (Van der Haar), Kerssies, Wolters, Pastoor (Djababoe), Reinders.