Algemeen

Docenten Wolfsbos ontvangen met trots daltoncertificaten

Onderwijs en dus ook daltononderwijs binnen Wolfsbos is constant in ontwikkeling. Sinds het vmbo en praktijkonderwijs van Wolfsbos in 2021 het officiële daltoncertificaat heeft ontvangen, blijven ook docenten en medewerkers scholing volgen. Deze week kregen maar liefst 17 medewerkers van Wolfsbos hun persoonlijke daltoncertificaat uitgereikt.

Open houding en plezierig leerklimaat
Nelleke Buhler, docent Engels en Dalton-coördinator bij Wolfsbos licht toe: “Onze school heeft bewust gekozen voor daltononderwijs. De meerwaarde daarvan ligt in het feit dat leerlingen extra vaardigheden aangeboden krijgen op het gebied van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie. Begin dit jaar kregen we nog bezoek van een delegatie van de Nederlandse Dalton Vereniging, bestaande uit ruim 20 schoolleiders en Dalton coördinatoren. Zij beoordeelden Wolfsbos als ‘een school met een open houding en een plezierig leerklimaat’. Daar zijn we heel trots op”.

Sterk staaltje samenwerking
Dit schooljaar stonden er voor de medewerkers van de school diverse scholingstrajecten op het programma. Afgelopen dinsdag ontvingen maar liefst 17 medewerkers hun persoonlijke daltoncertificaat. Nelleke Buhler vertelt verder: “Dit daltonscholingstraject heeft voor mij en mijn collega’s echt meerwaarde, de inhoud is heel concreet toe te passen tijdens de lessen. Naast onze grote betrokkenheid en interesse, krijgen we er ook enorm veel energie van! Het scholingstraject werd afgesloten in de vorm van presentaties zoals een Dalton 5 gangen menu, muziek en zang, sport, kunstwerken en heel veel persoonlijke inkijkjes in de ontwikkeling van mijn collega’s. Ze hebben écht talent! Bijzonder om te noemen is ook dat het scholingstraject werd verzorgd door Johan Keijzer namens de Nederlandse Dalton Vereniging, collega Alie Visser en mijzelf. Dat noem ik een sterk staaltje samenwerking, een van de Dalton kernwaarden! Voor het komende schooljaar staat het vervolg op dit daltonscholingstraject alweer geplaand, zo blijven ook medewerkers van de school zich continue ontwikkelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen