Elim heeft het lang lastig met CSVC

Elim – In de eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen nam sc Elim het thuis op tegen het net niet gepromoveerde CSVC uit ganzenstad Coevorden. Het was vanaf het begin duidelijk dat CSVC niet wenste om met een forse nederlaag naar huis te worden gestuurd. Het verkoos dan ook voor een verdedigend spel waarbij het Elim het spel liet maken.

Vraag was of er ook Elim spelers met een kater op het veld stonden want de avond ervoor werd er nog een huwelijksfeestje van een der selectiespelers gevierd. 1e helft Het aanwezige publiek zag dan ook de eerste vrije trap van M. Doldersum na 5 minuten spelen nipt over gaan. Aan de andere kant gebeurde bijna het dezelfde uit een vrije trap door Koster. Na 12 minuten spelen was Prijs was dichtbij de openingstreffer maar keeper Assen kon redding brengen door een corner weg te geven. 5 Minuten later was het weer Prijs die bijna scoorde maar deze keer kon zij lobje over de lat worden weggetikt. De corner hieruit leverde verder geen gevaar op. Halverwege deze helft ging Prijs voor eigen succes en zag niet dat M. Doldersum volledig vrij stond en het balletje voor het intikken had. De corner hieruit leverde de 1-0 op doordat Prijs een strakke voorzet gaf en deze prima door de jongste Koops al koppend tegen de touwen werd gewerkt. Zo kreeg Elim meerdere corners te nemen maar was het rendement hieruit erg matig. De corners aan de andere zijde belandden nagenoeg allemaal in de forse handen van keeper Padding. Na een prima assist van Koekoek werd M. Doldersum op pad gestuurd maar zijn actie strandde op keeper Assen. Doordat Elim de score niet verder uitbreidde kreeg CSVC het gevoel dat er toch iets te halen viel deze middag. Het was dan ook Santing, die na een snelle uitval, vlak voor rust de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Niet door de Elim verdediging in de gaten gehouden kon hij vrijstaand vanaf de linkervleugel binnenschieten. Elim probeerde uit de zoveelste corner nog te scoren maar het lukte gewoonweg niet. Er werd dusver door de goed leidende scheidsrechter Jansen met een gelijke stand afgefloten voor de thee.

2de helft: In de rust bleef de lichtgeblesseerde D. Doldersum achter in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Odink binnen de lijnen. Snel mocht Elim alweer een vrije trap nemen nadat Prijs in de rug was geduwd. Deze werd snoeihard door Benjamins in de muur geschoten. Het was Jongbloed die lelijk zijn enkele verdraaide maar hij kon de wedstrijd uitspelen. Elim kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen in deze beginfase maar het lukte niet om door de stugge defensie heen te komen. Het was Odink die een geweldige kans kreeg maar door een duw in de rug ging zijn kopbal de verkeerde kant op. Het was Huizing die vervolgens een enorme kans kreeg om de Coevordenaren op voorsprong te zetten, want alleen voor de keeper wist hij gigantisch te missen, dit tot grote opluchting van de Elim supporters. Vervolgens vertoonden enkele CSVC-ers kramp verschijnselen en lag de wedstrijd daarna regelmatig hiervoor stil. Er volgden dan ook wissels aan beide zijden na 70 minuten spelen. Zo kwam Temmink er voor Koekoek in. Ook werd veldspeler Assen gewisseld voor de Bruin. Tien minuten voor tijd verkeek Jongbloed zich op een lange bal. Hij dacht de bal achter te zien rollen maar M. Doldersum was er rap bij om hem de bal bij de cornervlag te ontfutselen en kon deze zo voorgeven op de ingevallen Odink, die er van dicht bij wel raad mee wist (2-1). Regtop werd nog vervangen door Brinker. Even later ging Odink alleen op pad en schoot zijn voorzet verrassend op binnenkant paal en kaatste de bal het veld weer binnen. De rebound van Prijs leverde een redding op de lijn van Assen op. 5 minuten voor tijd kwam Prijs binnen de 16 meter in een sandwich terecht en hierin zag scheidsrechter Jansen een penalty. Dit cadeautje werd door Njagul eenvoudig uitgepakt ondanks dat keeper Assen met zijn vingertoppen de bal nog wist te beroeren (3-1). Hiermee was het pleit beslecht voor CSVC en kon Brinker zich in de extra tijd niet meer inhouden en liep hij helaas tegen de enige gele kaart van deze middag op. Volgende week zaterdag speelt Elim uit tegen Fit Boys in Beilen. Man of the match: M. Koops. Opstelling: A. Padding, P. Metselaar, E. Njagul, M. Koops, B. Koops, R. Koekoek (79’ M. Temmink) Y. Benjamins, J. Doldersum, J. Prijs, D. Doldersum (46’ M. Odink) en M. Doldersum. Wissels: M. Odink, M. Temmink en M. Gruppen. bron:Elim-Drenthe