Sport

Matthew Benschop keert terug bij Hoogeveen

Hoogeveen – Matthew Benschop keert komende zomer terug bij vierdedivisionist Hoogeveen. De 21-jarige verdediger maakte in het seizoen 2020-2021 de overstap vanuit de jeugd van PEC Zwolle en speelde zich meteen in de basis. Dat seizoen werd na 6 wedstrijden echter al afgebroken vanwege Corona. Daarna besloot Benschop te gaan voetballen in zijn woonplaats Zwolle bij tweedeklasser Be Quick’28.

“Allereerst ben ik super blij dat ik met zo veel vertrouwen ontvangen wordt bij Hoogeveen”, reageert Benschop op zijn terugkeer bij Hoogeveen. “Ik heb in de Corona-periode de keuze gemaakt om weg te gaan, omdat ik graag wat dichter bij huis wilde spelen en met jongens die ik al heel m’n leven ken. Echter merk ik naar twee jaar bij Be Quick gespeeld te hebben dat ik het verlangen heb om weer hogerop te gaan spelen en mezelf uit te dagen in wat er mogelijk is.”

De goede herinneringen aan zijn eerste periode bij Hoogeveen maakten zijn keuze voor een terugkeer vrij eenvoudig. “Hoogeveen heeft mij in het eerste jaar dat ik seniorenvoetbal speelde geweldig opgevangen en ik heb het daar super naar m’n zin gehad. Vandaar dat ik nu terug kom naar Hoogeveen. Ze spelen mooi voetbal en hebben een mooie achterban. Nu het ‘weekendvoetbal’ eraan komt, en de competitie naar mijn mening nog leuker wordt, is het voor mij het ideale moment om terug te komen bij Hoogeveen en ons als club verder op de kaart te zetten. Ik heb er onwijs veel zin in en zal vechten voor alles en iedereen bij vv Hoogeveen.”

Benschop is na Tom Leerdam (ZZVV) de tweede aanwinst. Eerder werd al bekend dat met uitzondering van Sem Nijkamp de rest van de huidige spelersgroep ook volgend seizoen in het blauwwit te bewonderen is.

Foto: Janet van der Weij – VV Hoogeveen (Matthew Benschop in actie namens Hoogeveen tegen Longa’30).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen