Algemeen

Lopen voor Leven met en na Kanker

Hoogeveen-Het Toon Hermans Huis Drenthe organiseert na het succes van vorig jaar opnieuw de VAM Ventoux Loop op zondag 21 mei. Starten kan tussen 10.00 en 15.00 uur (voorheen de kiosk Het Blinkerdje), Vamweg 5 in Wijster.

Om te blijven bestaan en ons werk te kunnen blijven doen, heeft het THHD financiële steun nodig. Daarom organiseren we deze mooie wandeltocht voor jong en oud. Het Drentse Landschap heeft opnieuw een prachtige route uitgezet van circa 5 km naar de top van de VAM berg, ook wel Col du VAM genoemd in Wijster. Daarmee wordt een link gelegd met de Mont Ventoux in Frankrijk, die elk jaar door duizenden beklommen wordt in het teken van Groot Verzet tegen Kanker. Wil je iets van het Mont Ventoux gevoel krijgen, doe de VAM Ventoux dan meer dan één keer.

Ben je of voel je, je fysiek beperkt door kanker en wil je toch graag meedoen maar twijfel je of deze wandeltocht haalbaar is voor je? De fysiotherapiepraktijken Move2Be en De Leeuwerik in Hoogeveen bieden een speciaal trainingsprogramma aan voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Het programma bestaat uit 6 trainingen die in het THHD (Brinkstraat 5, 7902 AC Hoogeveen) worden gegeven door oncologisch fysiotherapeuten. Wellicht kun je onder professionele begeleiding toch de top van de Col du VAM bereiken. De wandeltraining start op dinsdag 11 april en wordt dan wekelijks op de dinsdag om 17.30 uur gegeven. Wil je meer weten of je aanmelden: stuur een mail naar info@thhd.nl of bel: 0528 820236.  Je heb de eerste training gemist ? geen probleem 18 april om 17.30  uur is de volgende.

Ga naar www.thhd.nl  en doe voor € 5,- per persoon mee aan de VAM Ventoux Loop 2023. Zo kun je werkelijk iets doen aan hulp bij kanker, iedereen is welkom.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie