Algemeen

Tweedehands kledingmarkt bij Alfa-college Hoogeveen op dinsdag 18 april

Hoogeveen – Op dinsdag 18 april organiseren studenten van het Alfa-college in Hoogeveen een tweedehands kledingmarkt aan de Voltastraat 33. Iedereen is van harte welkom tussen 13:00 uur en 19:30 uur om tweedehands parels te komen scoren. De opbrengst van de kledingmarkt gaat in de “kluspot” die studenten gebruiken voor het opknappen van een basisschool in Bosnië.

Basisschool renoveren in Bosnië
Maandag 8 mei vertrekt een groep studenten van het Alfa-college naar Bosnië om een basisschool te renoveren. Dit doen ze in samenwerking met stichting Out of Area, een stichting die educatieve activiteiten organiseert en o.a. scholen, jeugdcentra en ziekenhuizen opknapt in gebieden waar dat hard nodig is. Het geld uit de kluspot wordt o.a. gebruikt om een gymzaal in te richten voor de basisschool, het gebouw rolstoeltoegankelijk te maken, laminaat aan te leggen en muren te verven.

Kleding over? Lever het in bij het Alfa-college!
Iedereen is van harte welkom op de kledingmarkt. En heeft u zelf nog goede, draagbare kleding die u niet meer draagt? Dan kunt u deze inleveren vóór 14 april in de hal van het Alfa-college (Voltastraat 33 in Hoogeveen). De kleding die niet verkocht wordt gaat deels mee naar Bosnië of wordt naar de kledingbank gebracht.

Sustainable Development Goals
Alfa-college doet al meerdere jaren mee aan de projecten van Out of Area. Het project sluit aan bij de Sustainable Development Goals (SDG), de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze reis naar Bosnië wordt georganiseerd in het kader van de SDG ‘Goed onderwijs.’  Goed onderwijs, zowel voor de leerlingen in Bosnië die betere faciliteiten krijgen, als voor onze studenten die een unieke ervaring meekrijgen en zich ontwikkelen zich op het gebied van burgerschap.

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Geef een reactie