Sport

Hoogeveen zaterdag pas in tweede helft langs Tiendeveen

HOOGEVEEN – Het duel tussen Hoogeveen zaterdag en Tiendeveen was er één tussen twee clubs die de nodige ambities hebben. Tiendeveen wil bovenin de vierde klasse meedraaien en Hoogeveen verwacht hetzelfde een klasse hoger te doen. Op voorhand was de thuisploeg natuurlijk de grote favoriet en het maakte dat uiteindelijk ook waar door met 3-0 te winnen.

Eenvoudig ging het echter niet. Tiendeveen trok zich massaal terug en hield de linies goed gesloten. Hoogeveen had het daar moeilijk mee. ‘We hadden dat van tevoren afgesproken’, verklaarde Tiendeveen-trainer Michel van Essen na afloop. ‘Ik had Hoogeveen tijdens de Offerein Bokaal twee keer zien spelen en het viel mij op dat ze achterin niet de snelste jongens hebben. Met twee snelle spitsen en een gesloten defensie wilde ik ze verrassen. De eerste helft was ik zeker verdedigend zeer te spreken over de uitvoering’.
Hoogeveen-spits Marcel Linthorst zag dat het tempo bij zijn ploeg veel te laag was. ‘We voetbalden tot de zestien best aardig, maar dwongen daarna te weinig af. In de tweede helft geef je iets meer tempo en druk en dan zie je ook dat de goals wel vallen.

VERKEERD BEOORDEELD
Linthorst vatte de wedstrijd daarmee goed samen. Na een 0-0 ruststand opende Hoogeveen al snel de score. Een prachtige bal van Saroney Vreeling werd verkeerd beoordeeld door de Tiendeveen-defensie, waarna het Linthorst zelf was die scoorde. Tien minuten later viel ook de tweede treffer. Een prachtige één-twee tussen Ruben de Haas en Roy Strijker werd beheerst afgerond door eerstgenoemde.
De kopjes gingen hierna hangen bij Tiendeveen. Dit tot onvrede van Van Essen. ‘We moeten wel blijven vechten voor de bal. Dat zag ik in de tweede helft niet. We wierpen het hoofd in de schoot. Meer dan een 5- als cijfer wil ik er ook niet voor geven.’
Toch was het niet zo dat Hoogeveen ineens de pannen van het dak speelde. Ook op de Hoogeveen-bank viel de onvrede van de gezichten te lezen. Toch kwam er nog een derde treffer. Jesse de Haas werd de diepte ingestuurd, behield het overzicht en bediende de scorende Marcel Linthorst.
MEERDERE SYSTEMEN

Ondanks de matige wedstrijd, kijkt Linthorst uit naar de competitiestart. ‘We draaien met uitzondering van deze wedstrijd een goede voorbereiding. Tegen HZVV hielden we bijvoorbeeld lang stand en lieten we zien dat we ook verdedigend ons mannetje staan. Ik denk dat onze kracht ook is dat we nu met meerdere systemen uit de voeten kunnen. Dat komt ook doordat onze selectie kwalitatief breder is geworden. Als er nu gewisseld wordt, worden we er niet zwakker op.’
Michel van Essen is wat betreft de ambities van Tiendeveen ook duidelijk. ‘We gaan gewoon voor de bovenste plekken. Daar draai ik niet omheen. Niet dat we kampioen moeten worden, maar bij de eerste vier wil ik wel eindigen.’
Hoogeveen zaterdag – Tiendeveen: 3-0 (0-0). Scoreverloop: 48e Marcel Linthorst 1-0, 57e Ruben de Haas 2-0, 77e Marcel Linthorst 3-0. Scheidsrechter: Pascal Sanders. Gele kaarten: Booyink, Bakker, Van Nuil (allen Tiendeveen). Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Kobes, Ruben de Haas, Seinen (Reinders), Linthorst, Marco Santing, Roy Strijker, Vreeling, De Blecourt (Hartman), Mitchel Strijker, Dissel (Jesse de Haas). Opstelling Tiendeveen: Lubbers, Duman, Zevenberg, Deniz (Van Nuil), Lunenborg (Yussuf Ucan), Bakker, Beekelaar, Booyink (Stille), Ismail Ucan, Van Arkel, Boxma.
Verslag , interviews + saenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: