Algemeen

Kapvergunning binnen voor de eik: je kan nog zes weken bezwaar maken

Hollandscheveld – Er is geen andere mogelijkheid, de monumentale eik langs de Albartsweg in Hollandscheveld moet wijken. Dat laat de gemeente Hoogeveen weten in een reactie aan de SP en GroenLinks die vragen stelden over de kap van de boom. Lees verder op RTV Drenthe

De Hoogeveense afdeling van GroenLinks is geschrokken van de wens van het College van B&W om een monumentale , beeldbepalende eik aan de Albartsweg te kappen . De prachtige zomereik moet plaatsmaken voor een transformatorstation . Volgens het College is er geen andere optie dan de zomereik ( die notabene op de lijst met beschermwaardige bomen staat ) om te kappen . GroenLinks betwijfelt dit, en met haar vele inwoners van Hoogeveen als je de reacties op de sociale media ziet .

GroenLinks is van mening dat alles gedaan moet worden om de prachtige boom te behouden . Bij voorkeur door het transformatorstation te verplaatsen . Of anders door de boom een andere plek te geven op hetzelfde perceel.

Alle Hoogeveners worden opgeroepen om de petitie te ondertekenen en er samen voor te zorgen dat de zomereik gered wordt . De petitie is te vinden op https://petities.nl/petitions/stop-de-kap-van-de-zomereik-op-bedrijventerrein-riegmeer-in-hoogeveen?locale=nl#:~:text=Wij,hijnustaat

Foto: Glen Hoekstra

Een gedachte over “Kapvergunning binnen voor de eik: je kan nog zes weken bezwaar maken

  • Eik

    Storend dat voormalige wethouder en gemeenteraadslid van Gemeentebelangen Hoogeveen Jan Steenbergen zich laatdunkend uitlaat over de monumentale eik die de gemeente Hoogeveen wil kappen, dit terwijl hij als wethouder in 2017 actief meedeed met de boomfeestdag. Dit onder de noemer ‘verbinding’: een politiek charmeoffensief. Zijn reacties op mensen de eik willen behouden: “Net of dit de laatste boom op aard is” en “voor elke boom die gekapt worden komen meerdere bomen terug”, getuigt van gebrek aan inlevingsvermogen in het wordingsproces van een monumentale eik, de historische en emotionele binding met bewoners, het gezichtsbepalende element, wil om de natuur ongestoord te laten bloeien en benul over de waarde van de eik voor het nageslacht. Bovendien geven deze uitlatingen weinig vertrouwen in de betrokkenheid van bestuurders. Bescherming van overheidswege is nodig, omdat vandalen anders elke boom verwijderen. Als de overheid deze bescherming ook aan zijn laars lapt is het einde zoek voor de natuur en schaadt dit het vertrouwen in de democratie en werkt dit moraalverloedering in de hand.

    Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Geef een reactie