Algemeen

Nieuw lesproject gelanceerd over het verhaal van de Molukkers

Hoogeveen-Vandaag verwelkomden de leerlingen van de basisscholen De Sprong en Het Spectrum in de Zuiderbreedte Boekenberghstraat 12 in Hoogeveen, een nieuw lesproject over het verhaal van de Molukkers in Hoogeveen.

Burgemeester Karel Loohuis opende deze ochtend en werd iedereen welkom geheten.
Vervolgens vertelde Jan Munster over het kofferproject wat met samenwerking van de Bibliotheek de gemeente Hoogeveen en verschillende scholen in Hoogeveen tot stand is gekomen.

Het lespakket vertelt het verhaal en hun geschiedenis van Molukkers in Hoogeveen, waaronder “Het dagboek van Simon” geschreven door Kees Opmeer.

Vervolgens gingen een aantal leerlingen in gesprek met de burgemeester en de commissaris van de Koning, Jette Klijnsma

Het gesprek begon in het begin wat verlegen, maar eenmaal opgewarmd kwam de durf, met enthousiasme vertelden de leerlingen o.a. over het lespakket waar ze al op voorgewerkt hadden.
In het lespakket staat  de Molukse koffer centraal waarin het lesmateriaal en attributen over de Molukkers.
De bedoeling is dat deze koffer gaat reizen van school naar school om de leerlingen bewust te maken over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland.

De burgemeester en Jette Klijnsma zijn ook grote voorstander om deze koffer te laten reizen op alle scholen in Drenthe.

Tevens kregen de burgemeester en Jette Klijnsma een boek overhandigd “Het dagboek van Simon” wat ook een onderdeel is van het leerproject wat later door een leerling van “het Spectrum” een stuk uit voorgelezen werd.

Als afsluiting werd er nog verschillende heerlijk vers gemaakte Molukse hapjes gereserveerd met als achtergrond, gezellige traditionele Molukse live gespeelde muziek.

Foto’s: Paula Bansema

 

Geef een reactie