Ontlading bij SCN na comeback en late winnende treffer

SCN heeft zaterdag een belangrijke 1-2 overwinning geboekt op naaste concurrent SV Mussel. De ploeg uit Nieuwlande kwam in de eerste helft tegen de verhouding in nog wel op achterstand, maar wist in de tweede helft via treffers van Marco Bruinsma en Stefan Bruinsma (92e minuut!) toch de winst naar zich toe te trekken.

Op sportpark De Slenk stond afgelopen zaterdag het degradatieduel tussen SV Mussel en SCN op het programma. Voorafgaand aan het duel was het verschil drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Voor SCN was het dan ook erop of eronder in een poging het gat met Mussel (en concurrent NWVV) te dichten.

Mussel onverwachts op voorsprong

SV Mussel en SCN namen in de openingsfase niet te veel risico waardoor deze een rustig verloop kende. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SCN beter in de wedstrijd en kreeg het ook de eerste mogelijkheden. Zo vonden Dave Slomp en Rolf Elema beiden doelman Dion Weidijk op hun pad en miste Stefan Bruinsma van dichtbij een open kans om raak te koppen. Hoewel er op dat moment geen vuiltje aan de lucht leek voor SCN kwam de ploeg wel op achterstand. Na een uitval van Mussel in de 38e minuut ontving middenvelder Cas Groenewold de bal op rand strafschopgebied en besloot het maar eens te proberen. Zijn schot werd echter van richting veranderd en belandde voor de voeten van ploeggenoot Rien Boels die met enig fortuin Mussel op voorsprong schoot, 1-0. Een flinke domper voor SCN aangezien het grote delen van de eerste helft de overhand had.

Bruinsma’s schieten SCN naar verdiende zege

Van de dreun die SCN vlak voor rust te verwerken kreeg was in de tweede helft niets meer te merken. De ploeg herpakte zich uitstekend en kwam al snel terug op gelijke hoogte. In de vijftigste minuut vond Bryan Marissen met een lage voorzet Marco Bruinsma die bij de eerste paal met buitenkant voet doelman Weidijk wist te verschalken, 1-1. Een meer dan terechte gelijkmaker voor de bezoekers die jacht maakten naar de zege en hier ook vele mogelijkheden voor kregen via onder meer Erwin Smale (vrije trap op de lat), Marco Bruinsma (kopbal voorlangs), Bryan Marissen (kwam net tekort) en Stefan Bruinsma (kopbal naast). Mussel leek de stormvloed aan kansen van SCN te overleven, maar in de extra tijd moest de thuisploeg toch het hoofd buigen. Een lange bal van achteruit werd door Wilmar Pastoor met het hoofd verlengd en na wat gerommel kwam deze voor de voeten van Stefan Bruinsma die zich niet bedacht en zuiver raak volleerde. Het leidde tot veel ontlading bij SCN dat hiermee zeker wist de belangrijke drie punten mee naar Nieuwlande te nemen.

SCN – FC Assen

Na de zege op SV Mussel klimt SCN naar de tiende plaats op de ranglijst en ontloopt het voorlopig de degradatiezone. Volgende week staan de Nieuwlandenaren in eigen huis tegenover de huidige nummer drie FC Assen.

Door: Marco Bruinsma