Algemeen

Opening Vincent Van Gogh op Station Hoogeveen

Hoogeveen-Donderdag 30 maart is iedereen van harte welkom op station Hoogeveen om te komen genieten van een gevarieerd programma rond Vincent van Gogh. Wethouder Mark Tuit zal Vincent van Gogh op het station symbolisch onthullen. Ook zijn er optredens en kun je vanaf het station een Van Gogh wandeling maken met gids Jan Pol.

Van Gogh 2023 start in de ochtend met een programma voor genodigden georganiseerd door Marketing Drenthe. ’s Middags is er een programma op het station georganiseerd door NS waar iedereen welkom is. Zo zingt Martijje het lied “Wat Vincent zag” dat zij speciaal schreef voor Van Gogh 2023 en is er een kleine vertelvoorstelling van Janne IJmker over haar fictieve Vincentverhaal “Land van verlangen” onder begeleiding van pianomuziek door Joke Venhuizen. Chocolaterie de Kolibrie heeft Van Gogh bonbons gemaakt die je kunt proeven op het station. Daarna sluit het programma af met een wandeling vanaf het station naar de Van Gogh muurschildering bij De Tamboer onder leiding van gids Jan Pol. Het programma start om 15.00 uur zal ongeveer een uur duren. De toegang is vrij.

“Van Gogh kwam in 1883 aan vanuit Den Haag op station Hoogeveen om in Drenthe te schilderen, het station is dus een hele mooie plek om Van Gogh 2023 te vieren. Ik hoop dat de inwoners van Hoogeveen en vele bezoekers net als Van Gogh zelf naar het station komen,” aldus Peter Ananias, stationmanager van Station Hoogeveen.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen