Sport

Top Fit Hoogeveen pakt wederom prijzen

Op zondag 26 maart vertrokken we met drie teams richting Leeuwarden om deel te nemen aan een streetdance wedstrijd van de organisatie Be Different. Trainster/coach/choreograaf Angelique Sabandar wilde ook eens aan wedstrijden deelnemen van andere organisaties dan het NNKS. Bij een andere organisatie is de kans groot dat je tegen andere teams moet strijden die je nog niet kent. Dat maakt het spannend, zet je op extra scherp en je leert er weer van.

 

Bij elke team hebben we hetzelfde ritueel. Bij binnenkomst in de kleedkamer eerst ervoor zorgen dat de kleding goed zit, de veters van de schoenen met een dubbele knoop vast zit, het haar moet goed zitten, make up op, controleren of iedereen geen sieraden om heeft en dan kunnen we richting de oefenzaal. De dansers zijn licht gespannen als we naar de oefenzaal lopen. Hier nemen we de wedstrijddans nog een aantal keren door. Dit maakt dat de spanning iets zakt. Dan is het tijd om richting de wedstrijdzaal te lopen. We kijken naar de andere teams die in dezelfde categorie dansen. We proberen een inschatting te maken of een team boven of onder ons zal eindigen.

 

Als eerste is onze jongste team Beat Girls aan de beurt. Zij dansen in de categorie 9-11 jaar. Voor alle dansers van dit team is dit het eerste seizoen dat zij deelnemen aan streetdance wedstrijden. We zien dat de categorie waarin zij dansen best pittig is. Wat Angelique vaak tegen het jongste team zegt voordat ze de wedstrijdvloer betreden: gewoon goed jullie best doen, meer kan je niet doen en geniet ervan! Nadat ze hebben gedanst, zijn ze opgelucht en tevreden over hoe het is gegaan. En dan is er de prijsuitreiking van hun categorie. Vanaf de vijfde plek worden de teamnamen opgenoemd die een beker op mogen komen halen. En daar komt de spanning weer om de hoek kijken. Onze team Beat Girls mag de derde prijs in ontvangst nemen. Wat zijn wij hier blij mee!

 

Daarna is het de beurt aan onze twee oudste selectie teams Next Generation en Toxic Energy. Zij dansen beiden in de categorie 12-15 jaar. Wij constateren dat het niveau heel pittig is. Nadat elke team van deze categorie heeft gedanst is er wederom een prijsuitreiking. Next Generation mag de beker van de vijfde plaats in ontvangst nemen en Toxic Energy eindigt op de tweede plaats.

 

We kunnen tevreden terug kijken op deze wedstrijd van Be Different. Op 15 april gaan we weer deelnemen aan de derde voorronde van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen