Hoogeveen herovert koppositie na ruime zege

HOOGEVEEN – Hoogeveen kende een bliksemstart tegen Alphense Boys en stond na vijf minuten al met 2-0 voor. Uiteindelijk brachten de gasten de spanning nog terug, maar won Hoogeveen wel met 4-1 en heroverde het de koppositie in de Vierde Divisie.

De ploeg van trainer Nico Haak kende een bliksemstart. Al naar vier minuten lag de eerste treffer in het net. De thuisploeg combineerde er lustig op los en zag Menno Heerkes van buiten de zestien doeltreffend uithalen. Een minuut later was het opnieuw raak. Jim Veltmaat negeerde het verzoek van de bank om een vrijetrap kort te nemen. Maar goed ook, want de direct genomen vrijetrap verdween via Alex Blekkink in het doel. Hoogeveen, dat de uitwedstrijd met 1-6 won, leek opnieuw op weg naar een monsterscore.

Mindere fase

Daarna liet Hoogeveen de tegenstander op ritme komen en beleefde Hoogeveen een mindere fase. Het leidde tot de aansluitingstreffer van de Alphenaren. Een afgeslagen vrije trap belandde via Mike Bavelaar op het hoofd van Quinzairo Boasman. De gasten hadden zelfs op gelijke hoogte kunnen komen, maar keeper Stan Meekhof tikte een schitterend ingeschoten vrije trap van Cem Sahin uit de kruising.

Daarna herstelde Hoogeveen zich en bracht het de marge vlak voor rust weer op twee. Tom Heerkes speelde Jim Veltmaat in die met een hakbal het bedoelde een-tweetje afmaakte. Vervolgens bediende de linkerverdediger vanaf de achterlijn Vijfhuizen op maat, die de bal slechts in hoefde te tikken.

Amusementswaarde zakt

In de tweede helft zakte de amusementswaarde. Hoogeveen controleerde de wedstrijd en een stormloop van Alphense Boys bleef uit. Een opleving in de slotfase met als gevolg een aantal dikke kansen en nog één treffer, maakte nog wat goed. Sil Kuurman werd bij een snelle uitval de diepte ingestuurd door Sem Nijkamp. De rappe aanvaller gaf een andere invaller, Jamai Kriekjes, een niet te missen kans: 4-1. De invallers bewezen hiermee ook hun waarde.

Vreugde

Na afloop was de vreugde nog groter doordat koploper HBS onderuit was gegaan tegen Westlandia. De Hagenezen volgen nu samen met SJC op twee punten. Het gat met de nummers vier en vijf, Purmersteijn en RKAVV, bedraagt inmiddels vijf punten.

Volgende week klassieker

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Rohda Raalte. Een wedstrijd met een groot verleden, die gerust een klassieker mag worden genoemd.

Hoogeveen – Alphense Boys: 4-1 (3-1). Scoreverloop: 4e Menno Heerkes 1-0, 6e Alex Blekkink 2-0, 28e Quinzairo Boasman 2-1, 42e Louis Vijfhuizen 3-1, 82e Jamai Kriekes 4-1. Scheidsrechter: Rob Souwen. Gele kaarten: Schuurman (Hoogeveen), Van den Berg, Cekic, Haouam (Alphense Boys). Opstelling Hoogeveen: Meekhof; Schuurman, Klaassens, Blekkink en Tom Heerkes; Menno Heerkes, Veltmaat (66. Kriekjes) en Bijlsma; Ngendakumana (56. Kuurman), Vijfhuizen (78. Nijkamp) en Benjamins.