Sport

De Heidevlinder tweede op Drents kampioenschap schaken

Emmen – De Heidevlinder is tweede geworden tijdens het Drents kampioenschap schaken voor basisscholen. De school uit Zuidwolde heeft zich daarmee geplaatst voor de Noordelijke finale van volgende maand. Eben-Haezer uit Hollandscheveld eindigde op een knappe vijfde plaats.

 

Beide scholen hadden zich in januari voor het Drents kampioenschap geplaatst tijdens het Hoogeveens kampioenschap. De Heidevlinder had een moeilijke eerste ronde. Het verloor van De Kloostertuin uit Assen, die vooraf favoriet waren en ook ongeslagen kampioen werden. Eben-Haezer begon als een speer en won de eerste ronde met 3-1. Daarmee stond het even eerste in de stand.

 

In de tweede ronde stond de herhaling van het Hoogeveens kampioenschap op het programma. Ook deze keer wonnen de school uit Zuidwolde. Het team liet daarna zien uit goede spelers te bestaan. Het won de resterende vijf partijen. Dat was genoeg voor de tweede plaats.

 

Met Eben-Haezer ging het even wat minder. Het team wist nog wel twee wedstrijden te winnen en eindigde op een keurige vijfde plaats. Dat is een uitstekende prestatie omdat er drie kinderen uit het team in groep 6 zitten, terwijl de andere scholen vaak alleen met kinderen uit groep 8 meededen.

 

Onderschrift

De Heidevlinder met hun beker voor de tweede plaats. Foto Jeroen Bottema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen