Opnieuw overtuigende zege Hoogeveen zaterdag

SAPPEMEER – Opnieuw boekte Hoogeveen zaterdag een grote zege. In Sappemeer, waar beide ploegen gehavend aan de start verschenen, was het duidelijk een maatje te groot voor HSC en werd er overtuigend met 0-5 gewonnen.

In de beginfase was het nog even zoeken bij Hoogeveen, maar daarna stond het goed en werd men meteen gevaarlijk. Na bijna een kwartier leidde dat tot de openingstreffer. Marcel Linthorst, die vlak daarvoor een grote kans mistte, bediende Kevin Kerssies. Die rommelde er alla Piet Keur in zijn beste dagen op los, en gaf doelman Espen Kalk het nakijken.

Uit prachtige aanval over meerder schijven ontstond halverwege de eerste helft de tweede Hoogeveense treffer. Opnieuw was Kerssies het eindstation, ditmaal op aangeven van Ruben de Haas. Marcel Linthorst raakte vervolgens nog de paal, maar was meteen na rust wel succesvol. In de kluts belandde de bal via de doelman en de neus van Linthorst in het doel.

Wedstrijd beslist

Met de derde Hoogeveense treffer was de wedstrijd beslist. Het machteloze HSC was niet bij machte iets terug te doen. Ondanks dat het tempo uit de wedstrijd verdween, breidde de ploeg van trainer Herman Schonewille de score in de slotfase nog wel verder uit. Eerst was het Twan Reinders die de bal kon binnenkoppen naar fraai voorbereidend werk van Kerssies. In de slotminuten bepaalde de ingevallen Sander van Veen de eindstand op 0-5.

Linthorst tevreden

“Je ziet de laatste twee wedstrijden dat we weer echt gaan voetballen en dat ons dat veel beter afgaat. Het resultaat is dat we twee keer met ruime cijfers winnen”, was de reactie van Marcel Linthorst na afloop. “We spelen gewoon een goede eerste helft en beslissen na rust dan al snel de wedstrijd. Jammer dat het voetbal daarna minder werd. Er ontstonden over en weer wat irritaties en het spel lag vaak stil, waardoor het tempo uit de wedstrijd ging. We mogen echter heel tevreden zijn met deze 0-5 zege.”

Zorgen zijn er wel om het aantal blessures. “We hadden afgelopen donderdag maar elf spelers op de training, terwijl drie weken geleden iedereen nog fit was. Het regent op dit moment vooral hamstringblessures. Het is voor mij onverklaarbaar waar dat vandaan komt.”

Met vertrouwen naar koploper

Ondanks de tegenslag qua fitheid ziet Linthorst de kraker van volgende week tegen koploper ZZVV met vertrouwen tegemoet. “Het spel van de afgelopen twee wedstrijd en ook van die tegen DKB biedt voldoende vertrouwen om ook volgende week een resultaat te kunnen neerzetten. Hopelijk leidt dat weer tot zo’n goede reeks die we voor de winterstop hadden.”

Op papier is het volgende week Hoogeveen – ZZVV. De eerste wedstrijd werd echter omgedraaid en in Hoogeveen gespeeld, waardoor de return nu in Zuidwolde wordt gespeeld. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

HSC – Hoogeveen zaterdag: 0-5 (0-2). Scoreverloop: 14e en 25e Kevin Kerssies 0-1 en 0-2, 52e Marcel Linthorst 0-3, 78e Twan Reinders 0-4, 88e Sander van Veen 0-5. Scheidsrechter: Jarno Boers. Gele kaarten: Dusink (HSC), Pastoor (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling, Kobes, Ruben de Haas, Kroezen (Pattipeilohy), Linthorst (Van Veen), Kerssies (Jesse de Haas), Wolters, Pastoor (Penninkhof), Djababoe, Reinders.

Verslag en Foto: Gerjo Stegeman