Algemeen

Reizende expositie Molukkers in Nederland komt naar Hoogeveen

Hoogeveen –  Het is 70 jaar geleden dat een grote groep Molukkers via schepen over zee in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de ‘Reizende Expositie Molukkers in Nederland’ vervaardigd.

De gemeente Hoogeveen heeft het mede mogelijk gemaakt dat deze expositie naar Hoogeveen komt Ook is er aandacht voor het feit dat het 60 jaar geleden is dat de Molukse wijk in Hoogeveen  ontstond.

Deze unieke expositie doet meerdere plaatsen in Nederland aan waar een grote Molukse gemeenschap woont. Vanaf de officiële opening op 31 maart is de expositie twee weken te bezichtigen in speciale containers die staan opgesteld op het plein voor theater  de Tamboer in Hoogeveen

Momenteel is er landelijk veel aandacht voor de Molukse geschiedenis. De interactieve expositie bestaat uit zes zeecontainers en vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951 aankwam in Nederland. Het verhaal dient als inspiratie voor nieuwe generaties. En niet alleen Molukse generaties maar ook generaties van andere bevolkingsgroepen die worstelen met hun plek in de Nederlandse samenleving. De tijdelijke expositie is voor iedereen gratis toegankelijk.

De ochtenden zijn gereserveerd voor leerlingen van basisscholen.  Voor het publiek is de tentoonstelling geopend van maandag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur, 2e Paasdag van 14:00 -17:00 uur.

Rond de tentoonstelling zullen extra activiteiten worden georganiseerd.

Op vrijdag 7 april is er een lezing in de Tamboer. Aanvang: 14.00 uur.

Spreker: Dhr. J. Seleky. Thema: het Molukse verhaal vanuit eigen perspectief en de maatschappelijke positie van Molukkers toen en nu.

Meer informatie: Stichting Salawaku

FB: Stichting Salawaku Hoogeveen.nl

Geef een reactie