Zaterdag 8 september jaarmarkt en Bloemencorso Elim

Elim – De Jaarmarkt in Elim is dé gezelligste en veelzijdigste jaarmarkt in de regio met meer dan 85 kramen en standhouders met een gevarieerd aanbod van kleding, schoenen, snoep, hobby en huishoudelijke artikelen, lederwaren, gereedschappen, speelgoed, groenten en fruit, vleeswaren, bloemen en planten kortom er is voor elk wat wils.

Natuurlijk kent de Elimse jaarmarkt ook een uitgebreid randprogramma met onder andere dweilorkesten, verschillende demonstraties, een rommel-, en kindermarkt, springkussens, het bloemencorso, diverse drumbands, een poppenkast, een optreden van de winnaars van de playbackshow, een kermis, presentaties van lokale & regionale verenigingen, diverse promotieteams, interregionale en regionale zangers en zangeressen, zanggroepen en straatartiesten. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo kunt u op verschillende gezellige terrasjes, met live muziek en/of artiesten, iets eten of drinken. Ook op de markt kunt u terecht voor een snack, een Vietnamese loempia, een vers gebakken broodje, een gehaktbal of een lekker gebakken visje. Kortom alles is aanwezig voor een gezellig dagje uit naar Elim.

Bloemencorso
Het Bloemencorso van Elim kent al een lange traditie en het Corso is middels de unieke combinatie met de Elimse jaarmakt uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen van de regio waar ook dit jaar opnieuw een groot aantal kleine en grote praalwagens zich zullen presenteren aan het publiek.

De wagens van het Corso, waarin totaal meer dan 500.000 stuks dahlia’s zijn verwerkt, zijn vanaf 13:00 uur voor het publiek te bezichtigen aan de G. Engelsstraat. De prijsuitreiking is om 13:15 uur en de start van het Corso is gepland om 14:00 uur. De route van het Corso is dit jaar als volgt; Start aan de G. Engelsstraat , Van Leeuwenstraat, Langewijk , Dorpsstraat, Het Hoosvat, De Vaarboom, Carstenswijk, Carstensdijk, Prieswijk, Perebomenweg en weer terug naar de G. Engelsstraat. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de bonte stoet begeleid door diverse muziekkorpsen. Na afloop van het Corso zijn alle wagens te bezichtigen bij de dahliavelden aan de Carstensdijk. Het loont zich de moeite om ook ’s avonds eens te komen kijken, want dan zijn de wagens prachtig verlicht. Een bezoek aan de Jaarmarkt en het Corso is natuurlijk gratis en ook het parkeren is gratis!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord