Sport

7 keer goud voor Sidokwan op Mini Boeskool Toernooi

Oldenzaal – Zondag 19 maart vertrok Sidokwan richting Oldenzaal voor het Mini Boeskool Toernooi. Dit toernooi is een instaptoernooi en met name geschikt voor de beginnende Sidokwanners. Met 25 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar was Sidokwan dan ook goed vertegenwoordigd.

De pupillen beten deze ochtend de spits af. Voor Faya Rose Kamps was dit haar tweede wedstrijd en zij wist in haar klasse haar mannetje goed te staan. Ze wist haar partijen makkelijk winnend af te sluiten en mocht de hoogste trede van het podium betreden. De eerste plek was er ook voor Vayenne Krikken en Faya Gerding. Beide vochten een uitstekende finalepartij. Ook Vano Pattiruhu mocht het podium betreden. Hij werd 3e in zijn klasse. De overige pupillen Jamie de Boer, Lisa Lenten en Leroy Baas stonden helaas naast het podium, maar mochten toch met een mooie medaille huiswaarts keren.

Hierna was het de beurt aan de aspiranten. Bij de meiden wist Charissa Krikken na 4 partijen het goud in de wacht te slepen. Charissa keek goed en scoorde gemakkelijk. Ook Lisa Schipper wist overtuigend te scoren. Zij versloeg haar tegenstanders op vrij eenvoudige wijze en mocht ook verdiend het goud omhangen. Bij de jongens was Lenn Mars de sterkste in zijn klasse. Ook hij ging er vandoor met de 1e prijs. Een 3e plek in de aspirantenklasse was er voor Isa Coenen. Voor aspiranten Tim van der Hoek, Jax Pattikawa, Dex Methorst, Sem van Zwol, Jary van Nuil, Mae-Lynn Benjamins, Djyvano Zuidema, Jayden Dietz en Lotte Steenge was er een mooie medaille.

Als laatste mochten de Cadetten in actie komen. Goud was hier voor Jouke Pricker. Met een paar mooie acties, die hij geleerd had van trainer Jari (zoals hij zelf zei) wist hij veel punten te scoren en was hij te sterk voor de concurrentie. Ook Aaron Oost mocht met het goud huiswaarts keren. Hij blesseerde zich in de eerste partij, maar wist de pijn te verbijten en de finalepartij met winst af te sluiten. Voor Sienna Siahaja was er het zilver. Zij kwam in de finale te kort en wist niet voldoende te scoren. Voor de andere twee cadetten Jens Pouwer en Jeronimo Biemolt was er een 3e prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen