Degradatieduel NWVV-SCN blijft onbeslist

In de vierde klasse D eindigde het duel tussen de nummer tien NWVV en nummer twaalf SCN in een remise: 1-1. In een wedstrijd die vooral in het teken stond van zeer slecht voetbal vielen beide treffers al in de eerste helft.

De angst om te verliezen was groter dan de wil om te winnen” zo stelde SCN-trainer Bart Smid na afloop van het duel tussen degradatiekandidaten NWVV en SCN. Onder toeziend oog van RTV Drenthe stonden beide ploegen afgelopen zaterdag tegenover elkaar in Nieuw-Weerdinge. Of het nu lag aan cameravrees, slechte veldomstandigheden of een gebrek aan kwaliteit van beide teams; een vermakelijke wedstrijd met aantrekkelijk voetbal maakten NWVV en SCN er in ieder geval niet van.

Treffers op slag van rust

De eerste helft was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Zowel NWVV als SCN speelde alleen maar de lange bal waar eigenlijk niets uit voortkwam. Beide ploegen leken dan ook zonder spektakel de rust in te gaan, maar hier staken Marko Mihalji (NWVV) en Stefan Bruinsma (SCN) een stokje voor. Op slag van rust kwam NWVV namelijk vanuit het niets op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank vond de vrijstaande Mihalji die de bal in het strafschopgebied kon aannemen en eenvoudig afrondde. Hiermee leek de thuisploeg met een voorsprong de rust in te gaan, maar SCN had gelijk een antwoord klaar. Na goed doorzetten van Roy Zwiers werd Jeffry Snijder op de rechterflank gevonden. Hij had op zijn beurt een lage voorzet in huis op Stefan Bruinsma die de bal aannam en vanuit een moeilijke hoek via de onderkant van de lat binnen schoot. Met deze treffer zochten beide teams bij een 1-1 stand de kleedkamers op voor de rust.

Flipperkastvoetbal

De treffers aan het einde van het eerste bedrijf waren geen voorbode voor meer spektakel in de tweede helft. NWVV en SCN vergaten allebei te voetballen waardoor het bij vlagen een flipperkast was op het veld in Nieuw-Weerdinge. De bal ging over en weer zonder dat er een idee achter leek te zitten. Kleine mogelijkheden waren er wel voor beide ploegen, maar echt benoemingswaardige momenten bleven uit waardoor de eindstand gelijk bleef aan de ruststand: 1-1.

SCN-Glimmen

Aanstaande zaterdag speelt SCN in eigen huis tegen Glimmen. Eerder dit seizoen wist SCN met 1-3 te winnen in Glimmen en dit kunstje zou de ploeg van trainer Bart Smid graag herhalen, maar dan zal SCN heel anders voor de dag moeten komen dan tegen NWVV het geval was.