Algemeen

Reunie 40 jaar Mavo Park Dwingeland 1979-1983

Hoogeveen-Gisteren precies 40 jaar geleden op 18 maart was het eerste feest van Mavo Park Dwingeland, 40 jaar later ontmoeten de oud klasgenoten weer elkaar in de feestzaal van Camping Krakeel in Noordscheschut, dit is de vierde reünie sinds 1983.

Veel leerlingen spraken over een super gave tijd die ze hebben genoten op de mavo. Klasgenoot René Karst was niet aanwezig i.v.m. een optreden maar heeft zelfs een nummer gezongen over deze gave tijd.

De mavo Park dwingeland was een kleinschalige school waar vele fijne vriendschappen ontstonden en de eerste verliefdheden, een school met een stel fijne leraren. De school was een bron van plezier helaas is er niets meer van over dan alleen mooie herinneringen.
De school met zes identieke deuren verborgen, een plek van samenzijn en jezelf vinden.

Het was een school waar je welkom was en waar de directeur keek wat je potentieel kon en niet wie je ouders waren.
Een school waar je met dyslexie werd toegelaten en zorgde Dhr. Hobo dat je zonder Frans en Duits examen kon doen.

In 1983 deden de oud leerlingen hun examens, daarna werd er een examen nacht georganiseerd en gingen ze met hun allen verkleed naar school, vierden daar feest, in de ochtend werd er gezamenlijk ontbeten en trokken de leerlingen daarna met hun allen door het centrum van Hoogeveen met veel lawaai.

Een gezellig weerzien, met veel herinneringen en 40 jaar ouder zijn geworden bracht dit tot een geweldige reünie.

Hier kunt het nummer luisteren van René Karst: Super gave tijd

Foto’s: Paula Bansema

Geef een reactie