Hoogeveen zaterdag vernedert Klazienaveen

HOOGEVEEN – Met enkele fraaie treffers en een 6-1 overwinning vernederde Hoogeveen zaterdag in de tweede helft de nummer twee van de ranglijst FC Klazienaveen. Een uitslag die nog veel hoger had kunnen uitvallen als men iets zorgvuldiger was geweest in de slotfase van de wedstrijd.

Verslag : Gerjo Stegeman

Op papier was het duel een topper tussen de nummer drie en twee. Het verschil op de ranglijst bedroeg echter 10 punten in het voordeel van Klazienaveen, waardoor het duel eigenlijk het predicaat niet verdiende.

De gasten waren sinds de winterstop nog ongeslagen en strijden met ZZVV om de titel. Bij Hoogeveen liggen de titelaspiraties al in de prullenbak, zeker nadat de laatste twee wedstrijden werden verloren. Plek 3 vormt het doel. Een positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotieduels.

Gretig begin

Hoogeveen begon gretig aan het duel en kreeg via Marcel Linthorst al snel een bijna niet te missen kans. Prompt viel de openingstreffer na tien minuten wel aan de andere kant. Danie Slip stuurde Aaron Brinks weg en die gaf doelman Raymon Slot het nakijken. Vlak daarna moest Mitchel Strijker geblesseerd het veld verlaten en lag het spel een aantal keren stil. Bij gebrek aan tempo viel er dan ook lange tijd weinig te genieten.

In de slotfase van de eerste helft veranderde dat toen Hoogeveen acht minuten voor de rust op gelijke hoogte kwam. Op geweldige wijze bediende Saroney Vreeling Dylano Wolters. Na een perfecte aanname liet hij doelman Verschoor kansloos. De wedstrijd was weer los en Aaron Brinks liet Hoogeveen tot twee keer toe ontsnappen door twee enorme mogelijkheden niet te benutten. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. In de blessuretijd caramboleerde een geblokt schot van Twan Reinders over de kansloze doelman.

Heerlijke treffer

In de tweede helft besliste Hoogeveen heel snel de wedstrijd. Eerst was het Ruben de Haas die met een heerlijke treffer zichzelf nomineerde voor het doelpunt van het jaar. Een prijs die hij in 2022 al won. Drie minuten later maakte Marcel Linthorst er 4-1 van.

Klazienaveen liet zich vervolgens als makke schapen naar de slachtbank leiden. De ploeg van Marc Hegeman bood geen enkele weerstand en Hoogeveen creëerde kans op kans. Toch duurde het tot de 87e minuut voordat de vijfde Hoogeveense treffer in het net lag. Een corner van Jan ten Cate werd hard tegen de touwen gekopt door Twan Reinders. Jan ten Cate, paal, en Mart Pastoor, kans voor open doel, spaarden de gasten vervolgens. De blamage werd echter toch nog groter. Eduard kobes werd geen strobreed in de weg gelegd en bediende de scorende Jan ten Cate. Eindstand: 6-1.

Hoogeveen zaterdag – Klazienaveen: 6-1 (2-1). Scoreverloop: 10e Aaron Brinks 0-1, 37e Dylano Wolters 1-1, 45e (+3) Twan Reinders 2-1, 53e Ruben de Haas 3-1, 56e Marcel Linthorst 4-1, 87e Twan Reinders 5-1, 92e Jan ten Cate 6-1. Scheidsrechter: Jasper Ottens. Gele kaarten: Hemme, Yorin Habing (beiden Klazienaveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling, Kobes, Ruben de Haas, Kroezen (Pastoor), Santing, Linthorst, Strijker (Djababoe), Kerssies (Ten Cate), Wolters (Van Veen), Reinders.

Foto Tijn Jutstra (Nick Kroezen probeert een inzet van Jesse Habing te blokken).