Sport

Vallerie Diphoorn eerste op regiotoernooi Veendam

Veendam-Vallerie Diphoorn uit Hoogeveen uitkomend voor judoschool Assen heeft wederom een mooi resultaat behaald bij het regiotoernooi in Veendam.
Het eerste gevecht was al snel bepaald en werd dan ook met een Ipon gewonnen.
Het tweede gevecht waren Vallerie en haar tegenstander aan elkaar gewaagd. En werden er geen punten gemaakt door beide judoka’s. De scheidsrechter bepaalde aan de hand van inzet en doorzettingsvermogen dit viel gunstig voor Vallerie.
Het 3de gevecht begon voor Vallerie minder. Door een kleine onballans werd ze naar de grond gewerkt. Maar wist op miraculeuze wijze uit de houdgreep te komen maar stond wel achter met 1 wasari.  De enige optie voor Vallerie om te winnen is door de tegenstander met een prachtige heupworp te laten vliegen, en deze kwam met een doffe dreun neer op de mat. Waardoor ze met een Ipon de wedstrijd won.
Het 4de en laatste gevecht. Dit gevecht moest ze winnen om eerste te worden. Met een kleine blessure stapte ze de mat op. De gespannen gezichten van de judoka’s waren duidelijk zichtbaar. Allebei moesten ze vechten om plek 1. Vallerie haar tegenstander leek wel een blok beton. Alles wat ze probeerde niets hielp. Deze judoka bleef stevig op 2 benen staan. Vallerie haar gezicht stond op onweer omdat het niet ging zoals zij wilde. De wedstrijd werd weer hervat. Vallerie bedacht zich geen moment. Ging aan de tegenstander hangen, klemde haar benen om de ander. En bracht de tegenstander uit balans. Gaf een ruk aan de schouder van de andere judoka. En ging neerwaarts naar de mat. Waardoor ze met een Ipon gewonnen.

Geef een reactie