Terechte nederlaag HODO

De ploeg van Eric Prins reisde zondagmiddag met een zeer gehavende ploeg af naar Leeuwarden om daar te spelen tegen LSC 1890, maar liefst 4 basis spelers ontbraken en ook trainer Prins was niet van de partij.

Een wedstrijd met verschillende belangen, HODO strijd tegen degradatie en LSC kon de 2e periode binnen halen.

In een afwachtend begin waar LSC veel aan de bal was gebeurde niet veel en het duurde tot minuut 18 waarin de eerste kans was en deze was voor HODO maar het schot van Folkers werd door de keeper van LSC gestopt met de voet en leverde niet meer dan een corner op.

Aan de andere kant was het de spits van LSC, Patrick Haitjema die alleen opdook voor keeper Nijenbanning maar ook hij kwam niet tot scoren.

HODO wachtte rustig af en liet het spel maken over aan LSC maar die kwamen op enkele afstandsschoten na ook niet tot grote kansen. Een lange bal van Boertien op Schonewille leek tot een kans te kunnen komen maar goed verdedigen van LSC zorgde ervoor dat dit niet tot een mogelijkheid kwam.

Op slag van rust was er toch nog een grote kans voor LSC maar de keeper van HODO stopte zijn inzet prima en gingen beide ploegen de rust in met 0-0.

Of het zat hem in de thee of in de speech van de trainer van LSC maar die ploeg kwam prima uit de startblokken na rust want al na 1 minuut kwam de friezen op voorsprong door een doelpunt van Noel Wever en nog waren de mannen van HODO niet wakker want amper 5 minuten later lag hij al weer in het doel en wederom was het Wever die scoorde.

Na een uur ging HODO wisselen en kwamen Mol en Koopman in de ploeg. LSC bleef goed voetballen en ging in hoog tempo door , HODO probeerde het wel maar het tempo van LSC was HODO te machtig . LSC kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd vakkundig uit. Vlak voor tijd gaf scheidsrechter Achtien nog enigste gele kaart van de wedstrijd voor het neer halen van Carlo Koopman en hiermee was de wedstrijd over en  LSC 1890 winnaar geworden van de 2e periode. Voor HODO zaak om alles weer fit te krijgen voor volgende week wanneer St Annaparochie op bezoek komt en dan de punten wel te pakken.

Aanvang wedstrijd volgende week 14.00 uur.