Thrianta uitwedstrijd in Houtigehage tegen koploper Wez Handich

Hoogeveen-Op zaterdag 11 maart stond voor Thrianta de uitwedstrijd in Houtigehage tegen koploper Wez Handich op het programma. Thrianta kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en in de thuiswedstrijd was het spannend tot de laatste minuut dus reisde Thrianta met een goed gevoel af naar Friesland.
De wedstrijd begon nog redelijk gelijk op maar al snel wist wez handich het verschil te maken. Door een aantal goede schoten van de dames van der Hoop kon Thrianta de schade in de eerste helft nog wat beperken tot een 16-10 tussenstand, maar de blauwe gele combinatie maakte geen beste indruk.
Wez handich is in de strijd om het kampioenschap hard opzoek naar doelpunten om het doelsaldo van mede koploper OKO/BIES in te halen. Dit was duidelijk terug te zien in de tweede helft. De schutters van Wez Handich stelden hun vizieren op scherp en konden volop profiteren van het zwak spelende Thrianta. Waardoor er al vrij snel een forse achterstand op het scorebord stond. Van de strijdlust en teamspirit van de gewonnen wedstrijd tegen Noordenveld was weinig meer terug te zien. Daarom greep coach Peter Bruinslot tien minuten voor het einde van de wedstrijd in met een time-out. Om zijn spelers erop te wijzen dat ze voor elkaar aan werk moeten en dat het echt beter moet ook met oog op de belangrijke laatste drie wedstrijden om handhaving die nog op het programma staan. De time-out leek nog wat effect te hebben en Thrianta wist nog een aantal doelpunten te maken en liet iets beter spel zien, maar alsnog leed Thrianta de grootste nederlaag van het seizoen en verloor met 35-19.

Voor de laatste wedstrijden moet Thrianta uit een ander vaatje gaan tappen om handhaving te bewerkstelligen.