Amusement

Pink Floyd Project heeft harten gestolen van uitverkochte Tamboerzaal

Hoogeveen – Pink Floyd Project stal zaterdag in een uitverkochte zaal alle harten van het aanwezige publiek in een volledige uitverkochte Tamboerzaal. Met de show Return to the dark side of the moon zette de 12 koppige band een weergaloos optreden neer met de nodige special effects.

Vijftig jaar na dato behoort The dark side of the moon nog altijd tot het rijtje best verkochte en meest beroemde rockalbums allertijden. Het album van Pink Floyd is een halve eeuw oud, maar vanwege de Maatschappijkritische teksten actueler dan ooit. Pink Floyd project wist dit goed neer te zetten in het optreden van zaterdag avond in De Tamboer, waarin muziek, teksten en visuals perfect samensmolten.  De tracklist was gebaseerd op het optreden van de band Pink Floyd in 1973.

Voor de pauze werd het publiek meegezogen door het scala aan special effects, gezongen werd er niet veel maar de muziek en special effects leek het alsof je mee ging in een laboratorium en creëerde de band een baby doormiddel van laboratorium en beeld technologie op de schermen en een groot doek dat het podium en de zaal in tweeën splitste.   Voor de pauze kon het publiek genieten van nummers als Obscured bij Clouds, One of these days, Echoes en Careful with that axe, Eugene.

Na de pauze kwam de nadruk echt op het album van de in 1973 uitgebrachte The dark side of the moon te liggen. Het laboratorium was compleet verdwenen en de artiesten lieten hun echte stemgeluid horen. Opmerkelijk meer zang in het tweede deel van het optreden met nummers als Speak to me, Breathe in the air, On the run, Time / Breathe reprise en The great gig in the sky.

Dat 50 jaar na dato de muziek van de Dark side of the moon nog steeds erg groot is laat deze band goed zien. Roger Waters heeft met nummers tijdloze teksten neergezet die hedendaags nog steeds belangrijk zijn in onze samenleving. De nummers Time, Money, The great gig in the sky zijn nog altijd nummers die hoog in de top 2000 scoren.

Geef een reactie