Programmering De Tamboer 13 maart t/m 19 maart 2023

Richard Groenendijk| Voor iedereen beter

Donderdag 16 maart | 20.00 uur | cabaret

Groenendijk is door de media benoemd tot één van de grote komieken van het land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, ad rem, een tikje vilein, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

Voor iedereen beter is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend. Dat wordt weer een hilarische avond, precies zoals iedereen van hem gewend is. Als er iemand een zaal kan laten bulderen dan is hij het wel. Een voorstelling die het publiek niet snel zal vergeten.

Zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! speelde ruim 200 keer in de Nederlandse theaters. Naast uitverkochte zalen met razend enthousiast publiek leverde hem dat de Poelifinario 2022 op. Voor één van zijn liedjes ontving Richard een nominatie voor de prestigieuze Annie MG Schmidtprijs.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

Blaudzun| NY-RIO-BERLIN

Vrijdag 17 maart | 20.00 uur | muziek

Blaudzun’s zesde langspeler Lonely City Exit Wounds verscheen begin 2022. Recensenten komen superlatieven tekort. Het album bereikte nummer 1 in de Nederlandse Top 100, de singles Real Hero en Wide Open werden als Topsong bij NPO Radio2.

Lonely City Exit Wounds bevat twaalf filmische, emotionele popsongs. Blaudzun omschrijft het album zelf als “de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartenkreten als verliezers en de souvenirs van helden.”

Deze theatertour vormt het intieme vervolg op het album. Samen met zijn vaste muzikanten brengt Blaudzun liedjes van Lonely City Exit Wounds, het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in een sfeervol, bijzonder jasje.

Tickets & info:  www.detamboer.nl

 

 100% Hollandse Hits| 75 jaar muziek van eigen bodem

Zaterdag 18 maart | 20.00 uur | muziek

De grootste hits uit 75 jaar muziek van Nederlandse bodem. Dat betekent een avondje lekker meezingen, een traantje wegpinken en volledig uit je dak gaan met de 100% Hollandse Hits Live band.

De hits vliegen in een razend tempo de zaal door. Bezoekers worden ondergedompeld in het rijke heden en verleden van de Hollandse muziek. De 100% Hollandse Hits liveband presenteert het beste repertoire van helden als Boudewijn de Groot, André Hazes, Willeke Alberti, Miss Montreal, Danny Vera, Frank Boeijen, BLØF, Doe Maar, Stef Bos, Herman Brood, Suzan & Freek, Anouk, Golden Earring, Normaal en nog veel meer. Puur genieten!

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

Fotograaf: Erwin Olaf

Karin Bloemen & Cor Bakker | Waar waren we gebleven

Zaterdag 18 maart | 20.15 uur | cabaret| muziek | show

De voorstelling Waar waren we gebleven is bezig aan zijn tweede seizoen. De oorspronkelijke show ging vooral over de corona-problematiek en de daardoor veroorzaakte maatschappelijke tweedeling. Vanwege de (toenmalige) actualiteit van de voorstelling is de show geregistreerd voor tv en op tweede kerstdag 2022 uitgezonden bij Omroep MAX.

Vandaar dat Karin en Cor besloten om in dit tweede seizoen een geheel aangepast programma te maken. Rode draad is het 40-jarig jubileum van Karin; een ideale kapstok voor een avond vol hoogtepunten!

 

Zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen. Van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie in de jaren ’80 tot de grote theatershows De diva en de divan (2002) en Diva’s van Carré (2013). In Waar waren we gebleven – deel 2 gebruiken ze beiden wederom hun enorme virtuositeit om elkaar te inspireren en boven zichzelf uit te stijgen.

 

Tickets & info: www.detamboer.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord