Sidokwan wint veel prijzen In België.

Hoogeveen-Tongeren. Met vijf keer goud, zes zilver en twee keer brons kijkt de Hoogeveense taekwondo vereniging Sidokwan terug op een succesvolle deelname op het internationale Challenge Cup. Met ruim 600 deelnemers uit diverse landen, met onder andere IJsland en Israël, waren de velden sterk bezet. Het was de achtendertigste editie wat tevens dit toernooi zo populair maakt. Met uitzondering van één, overleefden alle Sidokwanners de eerste ronde.

De aspiranten Vayenne Krikken en Faya Gerding behaalden beiden een bronzen plak. Djyvano Zuidema, broer Djayden  en Charissa Maail vochten alle drie naar een zilveren medaille. Charissa Krikken vocht een sterke finale en won goud in twee rondes. Isa Coenen had een zware poule met fysiek sterke meisjes.

Regelmatig kwam Isa achter maar met wilskracht won ze uiteindelijk toch alle drie partijen en was ook Isa goed voor goud. Met twee gouden, drie zilveren en twee bronzen plakken was de toon bij de jeugd gezet. Maar de junioren en senioren uit Hoogeveen deden het niet slechter. In de junioren klasse -48 kilogram kwamen teamgenoten Ismael DeLima en Robin van den Berg tegen over elkaar. Robin begint sterk en wint ronde één.

Net na de start van ronde twee blesseert Ismael zich aan zijn teen. De blessure is zo erg dat de partij meteen gestopt wordt. Robin wint zijn eerste internationale toernooi en is het zilver voor DeLima. Lieke Heling volgt met zilver net als  Kevin Prent.  Daarna volgde goud voor Daniëla Oost en Delano Zuidema. Met dit resultaat eindigt Sidokwan hoog in het clubklassement.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord