Algemeen

Hoofdstraat binnenkort volledig afgesloten voor verkeer

Hoogeveen – Het voetgangersgebied in het centrum van Hoogeveen is verboden terrein voor (vracht)auto’s. Het college van B&W heeft besloten het centrum ook fysiek af te sluiten met behulp van bollards. Dat zijn verzinkbare paaltjes die de in- en uitgangen van het centrum afsluiten voor voertuigen. De afsluitingen moeten definitief een eind maken aan de overlast, zoals die wordt ervaren in het stadscentrum.
Het moet ook de veiligheid van de bezoekers vergroten.
Maandag 6 maart zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van de bollards gestart. De paaltjes worden geplaatst aan de Grote Kerkstraat, de Raadhuisstraat, de Nicolaas Beetsstraat en de Van Echtenstraat. Op de Bentinckslaan (toegang Kerkplein) zijn recent handbediende verzinkbare palen geplaatst. Bevoorrading moet daarna – voor zover dat nog niet gebeurt – plaatsvinden vanaf de parkeerpleinen en via de stegen. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen altijd het centrum in en uit.
Aanwonenden en ondernemers die op de Hoofdstraat moeten zijn, kunnen binnenkort een incidentele of vaste ontheffing aanvragen. Tot die tijd kunnen ze nog op de huidige manier gebruik maken van de toegang tot de Hoofdstraat. Hulpdiensten kunnen te allen tijde de Hoofdstraat op.

Geef een reactie