Sport

Hoogeveen niet langs Hollandia

HOOGEVEEN – Met de tweede periodetitel en de koppositie op zak begon Hoogeveen aan het lastige thuisduel met Hollandia. Lange tijd stond de ploeg van Nico Haak met 1-0 voor, maar uiteindelijk moest het een kwartier voor tijd wel de gelijkmaker incasseren. Een uitslag die de verhoudingen in het veld goed weergaf.

Door Gerjo Stegeman

Hoogeveen startte aarzelend aan de wedstrijd, terwijl de gasten uit Hoorn energiek begonnen. Keeper Stan Meekhof pakte uitstekend een plotselinge inzet van aanvaller Dennis Jansen. Hollandia claimde even later een strafschop, maar de bal beroerde de arm van Noah Schuurman die strak langs het lichaam hing.

Fraaie treffer

Hierna kwam Hoogeveen steeds beter in de wedstrijd. Alex Blekkink en Emil Bijlsma konden koppend net geen gevaar stichten uit een corner. Giorgio Beltau had wel succes. De middenvelder werd weggestuurd door de sterk spelende Jim Veltmaat en snelde aan de linkerkant tot vlak voor het doel om vervolgens heel fraai de doelman het nakijken te geven. Het betekende, gezien het spelbeeld, een toch wel onverwachte voorsprong.

De openingstreffer was het sein om op jacht te gaan naar meer. Jim Veltmaat en Sil Kuurman kregen kansen, maar beide keren ontbrak de zuiverheid in de afwerking. De gasten waren nog eenmaal gevaarlijk, waarbij Meekhof een hard schot niet klem kreeg en hij de bal na een stuiter boven op de lat eenvoudig uit de lucht plukte.

Evenwicht

De tweede helft was lang in evenwicht. Door het inbrengen van de snelle Stezo Knot werden de gasten wel steeds gevaarlijker. Halverwege de tweede helft kwam Hollandia langszij. Net daarvoor was Meekhof al omspeeld, maar had de bal net teveel vaart voor Daniël Meijers om succesvol te zijn. Even later speelde diezelfde Meijers zich fraai vrij en mikte de bal precies in de verre bovenhoek achter Meekhof: 1-1.

Opwinding

Wat volgde was een enerverende slotfase. Hoogeveen ging op jacht naar een nieuwe voorsprong en Hollandia bleef uiterst attent in de tegenaanval. Emil Bijlsma zag een harde inzet via een tegenstander net naast belanden. Aanvoerder Menno Heerkes was opgelucht, nadat een verkeerde pass zorgde voor de beste kans voor de gasten. Meekhof maakte tot twee keer toe de inzet van Stezo Knott onschadelijk. Nog eenmaal was er reden tot opwinding voor Hoogeveen. Een andere invaller, Raphaël Ngendakumana zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Geen gevolgen voor ranglijst

Ondanks het puntenverlies blijft Hoogeveen koploper, doordat ook alle concurrenten punten verspeelden. Het geeft eens te meer aan dat er nog negen spannende speelronden volgen in een competitie die weleens op de laatste speeldag beslist zou kunnen worden.

Volgende week speelt Hoogeveen in Purmerend de topper tegen Purmersteijn dat drie punten minder heeft. Dat duel is ook weer live te volgen via Hoogeveen TV.

Hoogeveen – Hollandia: 1-1 (1-0). Scoreverloop: 19e Giorgio Beltau 1-0, 77e Daniël Meijers 1-1. Scheidsrechter: Jorg Ordelmans. Gele kaart: Denzel Inyamah (Hollandia). Opstelling Hoogeveen: Meekhof, Klaassens, Blekkink, Vijfhuizen, Schuurman (Benjamins), Menno Heerkes, Bijlsma, Tom Heerkes, Veltmaat, Kuurman (Ngendakumana), Beltau (Kriekjes).

 

Foto: Martin van Dijk (Alex Blekkink en Emil Bijlsma konden koppend net geen gevaar stichten uit een corner).

Geef een reactie