Dames Kwiek blijven RAAK gooien

Op zondag 5 maart 2023 speelden de dames van Kwiek in eigen huis in Hoogeveen. Deze dag stond in het tegen van Kwiek want de vereniging is door sponsoren in het nieuw gestoken! Dit werd gevierd met mooie verenigingsfoto’s en sponsoren werden bedankt mer een bloemetje. Tegenstander de dames uit Stiens, Friesland. De vorige pot werd makkelijk gewonnen door de dames uit Hoogeveen. De stand in de 1e klasse laat dit niet blijken, F.H.C. volgt de dames van Kwiek op voet.

Kwiek begint traag

In de eerste paar minuten begint Kwiek traag en laat zich overrompelen. Hierdoor komen zijn op een 2-6 achterstand. Via Esmee Kolk kwam Kwiek weer terug in de wedstrijd. Zij kon de bal afvangen op de cirkel en makkelijk scoren. Ook Corine Bijl wist makkelijk de bovenste hoeken van het doel te vinden. Toch lukte aansluiten elke keer niet. F.H.C kon makkelijk schieten vanaf de hoeken en dit waren erg lastige ballen voor de keepster.  Via Britt Kolk kon Kwiek eindelijk de eerste voorsprong nemen. Zij scoorde vanaf de linkerhoek snoeihard in de verre hoek. Ook Stiens kon via links en rechts schieten waardoor zij en Kwiek elkaar in evenwicht bleven houden. Met 12-12 gingen de dames rusten.

In de tweede helft meer RAAK

Direct vanaf de tweede helft liet Kwiek zien dat zij er wat versnellingen bij kunnen doen. Ook keepster Daniëlle Bodegraven pakte meer ballen. Dit liet zij ook zien door een penalty te stoppen. Marloes Oort bleef maar vanaf de rechterhoek met een stuitje scoren. F.H.C kon hier absoluut geen grip op krijgen.  Kwiek kon een voorsprong pakken van 5 punten via Dyonne van Slochteren die vanaf de middenopbouw strak in de bovenste linkerhoek. De dames slepen de overwinning binnen met een eindstand van 28-20.

Aankomend weekend spelen de dames een spannende wedstrijd tegen HVC uit Barger Compascuum