Sport

Growsports biedt weerstand op internationaal Taekwondo toernooi

Tongeren, BE – Rowena Oost,  Dané Feijer en Melissa Engels deden zaterdag mee aan een groot internationaal Taekwondotoernooi in de discipline stijl/ Poomsae. In hun poule waren 21 deelneemsters uit Nederland, België, Frankrijk, Italië, Griekenland, IJsland en Duitsland die voor de titel gingen strijden. 
De tegenstandsters waren zeer ervaren. Desondanks hebben ze hun Poomsae goed uitgelopen. Op techniek en presentatie schoot Rowena iets te kort waardoor ze net te kort kwam voor een plek in de halve finale.
Melissa deed mee in de para poule. Zij traint in Genk, België , bij de andere locatie van de club, o.L.v. Edith Meyers.  Hier scoorde ze hoog waardoor ze een mooie 1e plaats heeft behaald.
Dané bood goede weerstand. Ze kwam glansrijk in de finale, maar liet wat punten liggen. Met 0.75 punt verschil viel ze net buiten de prijzen en moest ze genoegen nemen met een mooie 4e plaats. De meiden hebben beide het heel goed gedaan en ondanks er geen medaille mee naar huis is genomen, gingen ze met een opgeheven hoofd naar huis.
“Dit toernooi was niet makkelijk, maar ook hier leren ze van. Ze horen op dit toernooi thuis. Ik heb alleen maar respect voor deze meiden. Ze deinzen nergens voor terug en staan daar wel hun ding te doen. Hoe erg de boog ook gespannen is, deze meiden hebben wilskracht. Dat is soms nog belangrijker dan het winnen zelf. Mooi om te zien dat “mijn” meiden passievol zijn. Met deze instelling gaan ze alleen maar bergopwaarts. Op een dag wordt dat beloond!”  – Coach en trainer Cathelijne Zilverberg
Dit toernooi werd mede gesponsord door:

de Weerd transport B.V. te Zwolle

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: