Sport

Prachtige prestaties van HAC’63 atleten bij de crossloop in Ommen

Ommen – Op zaterdag 4 maart 2023 vond de ACO Van Elderen crossloop plaats. Deze cross startte vanaf de blauwe atletiekbaan. De atleten doken vervolgens al snel het bos in. De cross bestond voornamelijk uit vlakke bospaden. Er waren een aantal korte, steile klimmetjes opgenomen in de bosronde. Onderweg moesten de lopers verder goed letten op de boomwortels. Met een temperatuur van zeven graden lag het parcours er uitstekend bij. Eén ronde was ongeveer vijf kilometer. De lopers konden kiezen om één of twee rondes te lopen. Er stonden veel atleten van HAC’63 ingeschreven.

Op de kortste afstand pakte Harm-Jan Martens knap de overwinning in zijn categorie; de mannen 40+. Het lukte hem om dit bosparcours af te leggen in 17:12 minuten. Deze tijd leverde hem tevens een knappe 3e overall klassering op. Karel Prins en Marc Wegman namen ook deel aan deze afstand. Zij kwamen uit in de mannen 50+ categorie. Respectievelijk liepen ze tijden van 22:07 minuten en 23:10 minuten. Beide mannen liepen dan ook goed mee in de eerste helft van het deelnemersveld. Bij de dames verscheen Ilona Stille aan de start. Zij liep deze bosronde in 25:16 minuten. Het was nog een spannende strijd om plek zeven. Ilona trok aan het langste eind. Ze eindigde één seconde voor de nummer 8.

De langste afstand startte driekwartier later. De lopers liepen tweemaal dezelfde ronde. Michel Gort nam deel bij de mannen senioren. Hij finishte ruim binnen de 50 minuten. Hij zette de klok stil op een tijd van 49:01 minuten.  Bij de categorie mannen 40+ verscheen Jeroen Doesburg namens HAC’63. In de uitslagenlijst is hij op plek twee te vinden. Hij wist zelfs onder de 40 minuten te eindigen, want hij liep een knappe tijd van 39:38 minuten. Bij de mannen 50+ stonden er twee hardlopers namens HAC’63 aan de start. Tevens leverde dit twee podiumplekken op in deze categorie. Aard van der Vinne liep een nette tijd van 41:19 minuten. Hiermee werd hij derde. En Rob van de Graaf pakte de winst in deze categorie. Hij had precies 39 minuten nodig. Met deze tijd was hij zelfs een stuk sneller dan vorig jaar, terwijl het parcours een aantal meter langer was geworden. Jans Berghuis viel helaas net buiten de ‘top 3’ in de categorie mannen 60+. Met een tijd van 49:40 minuten werd hij nog wel knap vierde.

Bij de dames senioren hadden twee HAC’63 atletes een startnummer opgespeld, namelijk Lidia Meijer en Laura Prins. Beide dames eindigden in de top 3 bij de senioren. Lidia werd derde in 42:48 minuten en Laura werd eerste in 39:56 minuten wat een parcoursrecord was. Margriet Westrik nam deel bij de dames 40+. Met een tijd van 49:39 minuten behaalde ze een mooie derde plek in deze categorie. En ze eindigde hiermee ruim voor de nummer vier. Bij de dames 50+ stonden er zelfs vier hardloopsters namens HAC’63 aan de start. Laura Batterink veroverde de tweede plek in deze categorie, met een eindtijd van 45:03 minuten. Marian Booijink en Jacqueline ten Brummelhuis liepen gedurende de wedstrijd relatief dicht bij elkaar. Ze finishten in respectievelijk op plek zeven en acht, in 58:28 en 59:58 minuten. Manon Vos maakt de top tien compleet met een eindtijd van 1:01:15 uur.

foto’s;  M. Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen