Amusement

Start van het Bluesseizoen café de Lijst

Hoogeveen – De start van het Bluesseizoen bij café de Lijst wordt op het terras ingeluid met 88 and the Offbeats, deze strake Rhythm & Blues band is van het type ‘nothing but the max’. Jansen & de Vries, een elektrisch/semi-akoestisch roots duo, waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ´40 en ´50.

88 and the Offbeats
Deze strakke Rhythm & Blues band bestaande uit 4 leden van het type ‘nothing but the max’.
Douwe ‘Mr. 88’ van der Meulen speelt piano in de style van Ray Charles, Jerry Lee Lewis en andere van dit soort types. Tevens zingt hij als een lijste.Paul ‘The Sugadaddy’van den berg, ‘Sugadaddy’vanwege zijn last van suikerkwalen Upright Bass en ruige vocalen. De ‘KidHarpin’vermoedt een zeer coole harminica speler en dat is ook zo, maar in deze bezetting speelt hij gitaar, wat eigenlijk net zo cool is. En tot slot een fantastische drummer Peter T Wolde. Hij geeft de band een druk van 10 bar en meer. 88 & The Offbeats is muziek speciaal voor mensen die echt uit hun dak willen gaan, maximaal willen swingen en willen genieten van harmonieuze klanken en krachtige drive.

Jansen & de Vries
Jansen & de Vries is een elektrisch/semi-akoestisch roots duo, waarvan de stijl geworteld is in de muziek afkomstig uit het Memphis en Chicago van de jaren ´40 en ´50. De elektrische en akoestische gitaar zijn voor rekening van meneer de Vries. Meneer Jansen hanteert de bluesharp en zingt. Met het gebruik van vintage-apparatuur wordt er gestreefd naar een compacte, dynamische sound die deze muziek weer spontaan en fris laat klinken. De passie die het duo heeft voor de muziek zorgt ervoor dat er een energieke en aanstekelijke performance ontstaat. Naast blues worden er ook muzikale uitstapjes gemaakt richting andere muzikale genres uit deze vroege elektrische periode. 02 september 2018 | Aanvang: 15:00 uur | Entree: Gratis

Geef een reactie