Hoogeveen zaterdag laat zich verrassen door DKB

HOOGEVEEN – Als trainer van SC Elim had Jan Otto Benjamins al een goed track-record tegen Hoogeveen zaterdag. Bij zijn huidige club DKB lijkt hij dat gewoon door te trekken. Na het eerdere 1-1 gelijkspel in De Krim bezorgde hij nu Hoogeveen de derde nederlaag van het seizoen: 0-2.

Degene die alleen de eerste 25 minuten had gezien zal met enige verbazing de uiteindelijke eindstand tot zich hebben genomen. Hoogeveen was namelijk in die fase oppermachtig en kreeg kans op kans. Sterker nog, het waren enorme kansen en de Krimse Boys hadden niet mogen klagen als ze met een ruime achterstand waren gaan rusten.

Kans op kans

De aanvallers van Hoogeveen, en in het bijzonder Marcel Linthorst en Dylano Wolters zullen niet de beste herinneringen bewaren aan deze wedstrijd. Op onverklaarbare wijze verdween de bal telkens niet in het doel, waarbij de 20-jarige Ryan van der Wetering uitgroeide tot de held van de gasten. De goalie had een aantal prima reddingen in huis en anders schoten de aanvallers van Hoogeveen de bal wel tegen hem aan.

Hoogeveen, dat net als DKB, de nodige spelers moest missen zakte de moed in de schoenen en dat viel gaandeweg de wedstrijd ook terug te zien in de wedstrijd. Men creëerde steeds minder en gaf DKB zowaar het gevoel dat er wat te halen was. Dat laatste bleek niet ten onrechte. Nadat Marcel Linthorst vlak na rust de lat raakte, lag de bal er een minuut later aan de andere kant wel in. Men een prachtige pass bediende Hein van der Wetering spits David van Zandwijk. Die kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen en gaf doelman Slot het nakijken.

Genadeklap

Hoogeveen kwam deze klap niet meer te boven en de beste kansen waren in de tweede helft zelfs voor de gasten en dan met name voor David van Zandwijk. Tot drie keer toe kwam hij in scoringspositie, maar wist hij het net niet te vinden. Hoogeveen bleef hierdoor in leven tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Met een geweldige crosspass bediende Guus van der Wetering Wouter Grendelman. De invaller stuitte vervolgens eerst op doelman Slot, maar was in de rebound wel trefzeker.

In de slotfase had de score nog hoger kunnen uitvallen en waren Veld en Van Zandwijk dichtbij een derde treffer. Aan de andere kant werd een treffer van Marco Santing terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Zuur

“Dit is heel zuur”, keek Hoogeveen-speler Saroney Vreeling na afloop terug. “We spelen de eerste 25 minuten echt fantastisch voetbal en tikken een heel hoog niveau aan. Daarbij creëren we ook een groot aantal kansen, waarvan er sowieso vier moeten zitten. Gebeurt dat, dan rollen we ze op met dubbele cijfers. Natuurlijk verdient hun doelman de complimenten maar wij moeten veel scherper zijn in de afronding.”

Hoogeveen zaterdag – DKB: 0-2 (0-0). Scoreverloop: 51e David van Zandwijk 0-1, 89e Wouter Grendelman 0-2. Scheidsrechter: Johan Wenting. Gele kaart: Linthorst (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling (Strijker), Kobes, Ruben de Haas, Kroezen (Van der Haar), Santing, Linthorst, Kerssies (Penninkhof), Wolters (Yildirim), Ten Cate (Pastoor), Djababoe.