Informatiebijeenkomst over laadpalen in de openbare ruimte

Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe, ook in gemeente Hoogeveen. De komende jaren verwachten we een verdere groei van het aantal elektrische auto’s. De vraag naar laadpalen in de openbare ruimte neemt daarmee ook verder toe waarschijnlijk. Immers, niet iedereen heeft de mogelijkheid een eigen laadpaal te plaatsen.

Gezamenlijke aanbesteding

Als gemeente werken we samen met andere Drentse gemeenten en de provincie samen aan het beschikbaar stellen van voldoende openbare laadpalen. De partijen hebben samen een aanbestedingstraject uitgezet om een nieuwe uitvoerder voor het plaatsen van laadpalen te contracteren. De verwachting is dat vanaf mei 2023 de nieuwe uitvoerder aan de slag kan. Als gemeente bepalen we zelf – ook met uw inbreng – hoe we om willen gaan met openbare laadpalen en waar ze komen te staan.

We gaan graag in gesprek

Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van elektrisch laden? Welke vraagstukken brengt dat met zich mee en wat vraagt het in onze gezamenlijke ruimte, het openbaar gebied? Het houdt u wellicht niet dagelijks bezig en dus praten we u er graag over bij. En wellicht heeft u vragen, tips of ideeën. We nodigen u uit om met ons in gesprek te gaan op dinsdag 7 maart.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst op 7 maart is in het Raadhuis, Raadhuisplein 1. Vanaf 19.00 uur staat koffie en thee klaar. We starten om 19.30 en ronden af rond 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord