Opening generaties verbonden in de bibliotheek Hoogeveen.

Hoogeveen-Zaterdagavond van 19.00 tot 21.00 was er een gezellige bijeenkomst tijdens de “opening generaties verbonden”.

Het succes van de tentoonstelling “Harapan: Molukkers in Venesluis” bracht de Verhalenwerf en HQ-6 op het idee om oudere en jongere generaties met elkaar in contact te brengen.

Om bij te dragen aan het verbinden van jongere en oudere generaties hebben HQ-6 en de Verhalenwerf het project Generaties Verbonden in het leven geroepen! Er is content gemaakt waarbij ze samen worden gebracht in de vorm van podcasts en een reactie video waarbij het thema muziek centraal staat. Tijdens de expositie worden er previews gegeven van de resultaten die daarna ook online te bekijken en beluisteren zijn. Voorafgaande zijn de oudere en de jonge Molukse generatie met elkaar in gesprek gegaan, dit leverde een podcast prachtige verhalen op.

Ook zal de Young Talent Pool gewillige bezoekers introduceren aan enkele mogelijkheden die HQ-6 hen biedt.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidiebijdrage van de Provincie Drenthe.

Een geweldige drukbezochte avond met ouderen en jongeren om dit geweldige initiatief bij te wonen in de Bibliotheek.
Er werden verschillende muziekvoorkeuren getoond aan jong en oud, en daarna besproken wat ze van de muziek vonden, waar verrassende resultaten uitkwamen door de beoordeling van elkaars smaak.
Inzichten gaven van de videoclips die getoond werden, maar ook inzichten op de muziek hoe men dit ervaarde.
Een mooie verbinding tussen jong en oud wat waardering en respect opbracht door de vele inzichten die ze aan elkaar gaven.

Foto’s: Paula Bansema

Deel dit bericht!

Geef een antwoord