Algemeen

Occultfest slaat jaartje over en gaat voor alles overtreffend festival in 2019

Hoogeveen – Voor de vaste bezoekers van het Occultfeest in Hoogeveen is het een minder mooie mededeling. Het feest slaat een jaartje over om een alles overtreffende editie te organiseren in 2019

Het leek het bestuur een prima idee een jaar extra te nemen om de 17de editie van het Occultfest te organiseren. Occultfest 2002 en 2003 zijn indertijd als besloten feest georganiseerd. Hierdoor kan OCCULTFEST 2019 een alles overstreffende 15de samenwerking met de gemeente Hoogeveen worden.

Het huidige voornemen is om een programma op donderdagavond aan het festival toe te voegen. Op deze avond stellen ze het unieke podium graag beschikbaar aan de Hoogeveners die niet specifiek de kunstvorm Metal beheersen.Om het aankomende talent extra te stimuleren denken ze er sterk over na om Occultfest te verplaatsen naar het laatste weekend van de schoolvakantie. Tevens wordt de connectie tussen de Metal Battle en Occultfest in 2019 sterk vergroot en wordt de publieksprijs geprolongeerd.

Vrijwilligers
Het bestuur organiseert het Occultfest naast hun werk, gezin en dergelijke. Dit geldt over het algemeen ook voor de vrijwilligers. Hierdoor is het middels de oorspronkelijke bandcommissie en promotie-apparaat onmogelijk voldoende bezoekers te trekken zonder het Occultfest concept te schaden. Middels 3 crowdfunding campagnes heeft het bestuur bezoekers en vrijwilligers betrokken bij de programmering en promotie. De ervaringen hiermee heeft het bestuur doen besluiten ons oorspronkelijke donateurschap in een futuristisch jasje te steken.

De verlammende vanzelfsprekendheid van een jaarlijks Occultfest heeft het bestuur met het verstrijken van 2017 achter hun gelaten. Des te meer donateurs en vrijwilligers voor Occultfest 2019 des te sterker het advies richting het bestuur van stichting Occultfest.
Occultfest hoopt zeer spoedig de voornemens om te zetten in een concrete datum voor Occultfest MMXIX.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: