Hollandscheveld dames tegen VVAK gewonnen met 4-2

Hollandscheveld-Afgelopen weekend kwamen de dames van VVAK op bezoek op Sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld. De wedstrijd tegen VVAK komt, na twee gelijke spelen, voor Hollandscheveld wellicht op een goed moment. De gasten kennen tot nu toe nog geen succesvol seizoen met slechts 6 punten uit 10 wedstrijden. Een mooie kans voor de ploeg van Henry Strijker om daarom weer een keer met 3 punten de wedstrijd af te sluiten. De uitslag van 4-2 is om die reden ook weinig verassend.

Hollandscheveld kwam goed uit de startblokken en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval op. Met nog geen twee minuten speeltijd op de klok was het Indy Strijker die de Oranje-Zwarte dames op 1-0 wist te brengen.  Niet veel later was Ranoe Vos dichtbij om de score te verdubbelen. Zij zag haar inzet echter gekeerd worden door de paal. Een minuut later viel het doelpunt echter als nog. Shanya Koster wist vanuit een corner genomen door Indy, de 2-0 op het score formulier te zetten. Op dit moment waren we nog geen kwartier aan het spelen en het had gemakkelijk 4-0 kunnen staan want ook Jolanda Hamstra was dicht bij een doelpunt. Maar na een kwartier spelen en een 2-0 voorsprong liet Hollandscheveld het initiatief iets meer aan VVAK die daardoor beter in de wedstrijd kon komen. Echt grote kansen leverde dit niet op, maar Hollandscheveld moest er wel voor zorgen dat ze de tweede helft weer meer de regie in handen zouden namen.

Net als de eerste helft ging Hollandscheveld goed van start. Een schot van centrale verdediger Marion Nijeveen werd door de keepster van VVAK goed uit de kruising weggetikt. Maar de corner die daaruit volgde leverde een schitterend doelpunt op. Wederom mocht Indy het de hoekschop nemen. Zij wist vanuit de corner de bal netjes bij de tweede paal binnen te krullen en zorgde wederom voor een snel doelpunt.  Toen Sabrina van Nuil vervolgens de 4-0 wist binnen te tikken leek de overwinning voor Hollandscheveld veilig te zijn. Maar VVAK gaf zich niet zomaar gewonnen. Halverwege de tweede wisten zij uiteindelijk tot scoren te komen en de stand op 4-1 te zetten. Vlak voor het einde wisten ze vanuit een strafschop de eindstand ook op 4-2 te brengen.