Amusement

In klein Paradiso, Echten (Dr) komen Parijs en Alkmaar bij elkaar

Echten-Zaterdagavond 25 februari om 20:00 komen de singer-songwriters Lonny (Fr)  en Jasper Schalks (NL) bij elkaar op het podium van Klein Paradiso. Een zeer gevarieerde muziek avond om stilletjes van te genieten!

LONNY uit Parijs.

Onder de noemer “Lonny” maakt de 28-jarige Francoise Louise Lhermitte naar eigen zeggen “not-so-sad love songs”, een verzameling intieme en herkenbare gevoelens over wegebbende liefde, verlorenheid en de diepte van eenzaamheid. Verpakt in een atmosferisch folk-jasje, spontane oprechtheid en een tijdloze puurheid doen de songs dikwijls denken aan het kruisgebied tussen artiesten als Joan Baez, Barbara, Joni Mitchell, Leonard Cohen en Patti Smith.

Geboren in de bergen en opgegroeid in Parijs wist Louise altijd al dat muziek voor haar een uitweg zou zijn om zichzelf te uiten. Ze studeerde zang en alt-viool, maar het was pas toen de muziek haar naar het Canadese Quebec bracht voor een tour met Florent Bretonnier (a.k.a. Refuge) dat ze besloot zelf ook in het Frans te schrijven. Deze ontdekkingstocht leidde tot de kennismaking met de tevens uit Quebec afkomstige Jesse Mac Cormack, waarmee ze uiteindelijk haar debuutalbum “Ex-Voto” produceerde. Een album dat onder het label “Un Plan Simple” door Sony gedistribueerd werd en in korte tijd veel lovende kritiek ontving en inmiddels meer dan een miljoen streams heeft aangetikt. Lonny, een naam die momenteel in Nederland misschien nog weinig zegt, maar daar zou zomaar snel verandering in kunnen komen!

Jasper Schalks uit Alkmaar.

Jasper Schalks (1994) schreef zijn eerste nummers rond zijn achttiende, toen al geïnspireerd door de meeslepende muzikale verhalen van grootheden als Bob Dylan en Randy Newman. Schalks’ liedjes worden gekenmerkt door nostalgische melodieën en effectieve teksten, waar de kracht ligt in hun eenvoud. Sommige liedjes presenteren vertelsels rond zelfverzonnen (of echte) personages, andere liedjes gaan voornamelijk over zijn eigen voormalige pech in de liefde. Schalks’ eerste EP These Things Shall Pass werd uitgebracht in 2018. Zijn debuutalbum Stand This Storm kwam op het nieuwe label Featuring Music in 2022 uit en ontving onder meer van Musicmaker een lovende recensie: “Een tijdloze plaat die zich kan meten met de klassiekers uit de seventies.” Musicmaker over debuutalbum Stand This Storm.

Reserveer je stoel 17,50 p.p. via info@delibre.nl  Klein Paradiso- Zuidwolderweg 8- Echten.

 

Geef een reactie