Amusement

Wervelende opening cultureel seizoen

Hoogeveen – Hoogeveen opent het nieuwe culturele seizoen weer met festival U!TdagenD. Het programma start op vrijdag 7 september vanaf 19.00 uur in De Tamboer met een show vol muziek, musical en dans door podiumkunstenaars uit de regio. Om 21.00 uur gaat het feest verder met Meziek uut Veen. Regionale bands uit de jaren 65 tot 85 laten zich nog een keer horen. Op zaterdag 8 september borrelt en bruist het van 13.00 tot 17.00 uur in en om De Tamboer van de activiteiten.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, luisteren en meedoen. Alle belevenissen zijn gratis toegankelijk. Het complete programma is te vinden op www.uitdagend.nl.

Vrijdagavond 7 september 19.00 tot 00.15 uur
Openingsshow en Meziek uut Veen
Bezoekers wacht een ontvangst met akoestische rock door Cave Canem. Bijzondere personages van Theatersportgroep De Klaproos mengen zich onder het publiek. Om 19.30 uur is het showtime voor het tienkoppige Scala live orkest, topdansacts, zanger Emile Boer, duo Ballads2, het dwarsfluitensemble, The Harmony Singers en Scala Musicalgroep Hoogeveen met een preview van de nieuwe productie De 3 Musketiers.
No Name
Vanaf 21.00 uur betreden ‘bands van toen’ het podium ter gelegenheid van Meziek uut Veen: het tienkoppige orkest The Magnolians, driemansformatie Secondary School Minstrels, ’50 en ‘60s band My Generation, singer-songwriterscollectief The Ricotics met Hans van Beek én No Name met frontman Bertus ten Caat pakt na 45 jaar muziek maken, nog één keer de instrumenten op.

Zaterdagmiddag 8 september – 13.00 tot 17.00 uur

Verrassend straattheater
De Vrienden van De Tamboer halen bijzondere straattheateracts naar Hoogeveen. Jonas & Friends presenteert Hout & Hout, een duo dat zich voortbeweegt op wind- en zonne-energie. De acrobaten van Duo Kaos uit Italië verbeelden in Time To Loop een adembenemend spel. Zeepbelkunstenaar Rob tovert gigantische zeepbellen in zijn Bubble Disco en in de zwarte huiskamer Krijt! van Chonk mag alles worden gekleurd. DJ Frietmachine is een swingende installatie die je aardappel laat dansen. Plaatje klaar, frietje klaar en proeven maar.

Kunstmarkt
Op de Kunstmarkt van De Tamboer naar Hoofdstraat Noord presenteren kunstenaars hun werk en kunnen bezoekers zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met de spannende competitie Maak een schilderij van een blote dame. De winnaar wordt om 16.00 uur bekend gemaakt in Huize Venendal, waarbij Hoogeveense Kunstenaars ook Kunstroute 2018 officieel openen. Op de Kunstmarkt vind je verder onder meer stands van Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf, Scala, De Tamboer, de Historische Kring, Citytrainers Hoogeveen en Hoogeveen Voluit.
Singer-songwriters, cabaret en creaworkshops
In de tenten op het Tamboerplein vind je singer-songwriters, cabarettalent Kitty Goemaat, straatgoochelaar Evert Warrink, duo Henk Askes en Wilma Fieten en de Drie Musketiers. Jonge bezoekers kunnen creatief aan de slag in het atelier van Scala met pottenbak- en druktechniekworkshops.
Dansers, koren en grote gezelschappen
In de foyer van De Tamboer dansen Olympia, Topfit, Tresor Dance Center en Scala. In de Passagezaal zingen de koren Just Fun, Con Amore, VariVocaal, Harmony Singers en GAIA Anders. Grootse gezelschappen treden op in de Tamboerzaal: het Drents Jeugdorkest en het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.
Graffitituin
In de Beeldentuin toveren Hoogeveense graffiti artiesten uit verschillende generaties een 50 meter lange muur om tot een groot kunstwerk en er is een graffiti-workshop. Kinderen kunnen spelen bij de Speel-O-Theek en kiezen voor glittertattoos én Ibiza veerextentions. Ook is er de kindervoorstelling Tok Tuk Tuk waarin een trotse haan en een eigenwijze kip de dienst uit maken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: