Programmering De Tamboer 20 t/m 26 februari 2023

Mooi Wark| Dit is ’t!

Donderdag 23 februari | 20.15 uur | muziek

Het Drentse Mooi Wark verzorgt jaarlijks bijna 100 optredens in feesttenten in het hele land. Ze zijn bekend van hun grootste hit In de blote kont, maar ook van serieuzere liedjes als Warkende helden, Doodse stilte en Zie ik joe ooit nog eens weer. Doodse stilte is een bewerking van Simon & Garfunkels The Sound of Silence, die een eervolle vermelding kreeg van gerenommeerd DJ Frits Spits. De opvallende Oh Irma ode aan gebarentolk Irma Sluis kreeg landelijke aandacht tijdens de coronapandemie.

De groep mensen die Mooi Wark wel kent, maar denkt: ‘in het theater, dat kan toch niet? Stil zitten en luisteren?’ Dat dachten de mannen zelf ook, maar de try-out shows in 2018 smaakten voor zowel band als publiek naar meer.

Het publiek laat zich verrassen met leuke, humoristische verhalen uit 30 jaar Mooi Wark. Over hoe het begon, de hobbels onderweg, leuke hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Allemaal met een lach en een traan. Met liedjes die niet geschikt zijn voor een tentfeest, maar wel liedjes uit de tent in verrassende theateruitvoeringen.

Mooi Wark is Bert Koops op gitaar en leadzang, William Bossong op basgitaar, Arnold Kuik op gitaar en Dennis Hendriks op drums.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

  Huub Stapel| Alleen Familie

Donderdag 23 februari | 20.15 uur | toneel

De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde is terug. Huub Stapel wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. Net als schoonfamilie, stief-familie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland.

Er gaat geen ruzie zo diep als familieruzie. Tegelijkertijd is het niet mogelijk om een familieband te verbreken. Een huwelijk is te ontbinden en een vriendschap beëindigen. Familie blijft altijd. Persoonlijker dan ooit, leidt Huub je langs feesten der herkenning en verborgen verledens in een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling. Over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

Tickets & info:  www.detamboer.nl

 

 

Waylon| Gewoon Willem

Vrijdag 24 februari | 20.00 uur | muziek

Eén van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon. De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met Calm after the Storm.

De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong Waylon dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Gewoon Willem heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is Waylon ook altijd gebleven.

Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft Waylon prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow geeft hij tekst en uitleg.

Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Een koninklijke naam verdient een groot podium: ‘Gewoon Willem’! Niets meer maar zeker niets minder.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

Hendrik-Groen-Raymond-van-Olphen.

Hendrik Groen| Opgewekt naar de eindstreep

Zaterdag 25 februari | 20.00 uur | toneel

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: Hendrik wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen zijn best om grip te houden op het leven. Een ontroerende komedie met grappige en aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10), zijn trouwe vrienden.

De cast bestaat uit jonge acteurs, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor Beau Schneider. Regisseur Eddy Habbema neemt de regie op zich.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in De Tamboer was het succes ongekend. De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond in het hele land vol.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

 Ik ga stuk| Vlamousse, Gavin Reijnders en Farbod Moghaddam

Zaterdag 25 februari | 20.15 uur | cabaret

Cabaretier Stefano Keizers begeleidde maandenlang finalisten van het tv-programma Ik ga stuk! op hun weg naar het hoofdpodium. Iedere finalist droomt maar van één ding: een carrière als cabaretier.

De line-up is nu bekend: Gavin Reijnders, Vlamousse en Farbod Moghaddam zijn te zien in de Finalistentour van Ik Ga Stuk! in ons theater. Met Gavin als hét cabarettalent van 2022. Boek nu kaarten om bij de eerste theatertour ooit van deze comedytalenten zijn.

Gavin Reijnders

De Rotterdamse cabaretier Gavin Reijnders begon in 2018 met optreden met zijn gedichtjes en liedjes op zijn ukulele, maar al snel wilde Gavin meer. In 2019 haalde Gavin de finale van het Leids Cabaret Festival en in 2022 won hij de finale van Ik Ga Stuk!. Gavin schrijft over simpele dingen die hij heel ingewikkeld vindt en moeilijke dingen die eigenlijk heel simpel zouden moeten zijn.

 Vlamousse

Cabaretduo Vlamousse bestaat uit Brigitte van Bakel en Maya van As. Het cabaretduo stort zich vol overgave in ieder maatschappelijk gevoelig onderwerp. Racisme, seksisme, feminisme, religie, bodyshaming, burn-outs en ga zo maar verder. Geniet van schaamteloos grappige, vlijmscherpe humor op het podium.

Farbod Moghaddam

Farbod gooide hoge ogen in 2018 toen hij de juryprijs van het Leids Cabaret Festival won. Al 10 jaar reisde Faebod toen stad en land af om in de kroegste kroegen, de grootste schouwburgen en alles daartussenin op te treden. Naast Gavin en Vlamousse maakt Farbod de line-up van de Ik Ga Stuk! Finalistentour compleet.

Tickets en meer info: www.detamboer.nl

 

JungleBoek de Musical 6+| Theater Terra

Zondag 26 februari | 14.30 uur | kids

De makers van De Kleine Zeemeermin, Peter Pan en De Tovenaar van Oz zijn terug met een avontuurlijke familiemusical over vriendschap: JungleBoek!

Samen met zijn vrienden Baloe de beer en Baghiera de panter beleeft Mowgli allerlei avonturen in de jungle. Midden in de wirwar van tropische bomen en planten groeit Mowgli op bij een wolvenfamilie. Daar leert Mowgli jagen en de taal van dieren spreken. Maar dan verschijnt de gemene Shier de tijger. Het is tijd voor Mowgli om voor eens en altijd uit te maken wie de echte koning van de jungle is.

Meet & Greet
Na afloop kunnen jonge theaterbezoeker op de foto met Mowgli tijdens de Meet & Greet.

Tickets & info: www.detamboer.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord