Sport

Besher Mousa plaatst zich voor NK Schaken

Hoogeveen – Besher Mousa (8) heeft zich zondag geplaatst voor het NK Schaken tot en met 10 jaar. Besher werd derde op het Noordelijk kampioenschap in die leeftijdsklasse. Daarna moest hij nog een barrage spelen voor een NK-plek en die won hij glansrijk.

 

Besher liet zien dat dat hij de mindere fase van begin januari volledig te boven is. In Groningen ging hij als een raket van start. In de vierde ronde verloor hij pas na een erg spannende partij van de favoriet van het toernooi.

Uiteindelijk werd hij meer één andere speler gedeeld derde. De onderlinge partij had Besher gewonnen en ook had Besher sterkere tegenstanders. Bij elk normaal toernooi zou dit genoeg zijn geweest voor een derde plaats. Omdat er nu plaatsing voor het NK op het spel stond, moest er een barrage gespeeld worden.

Besher toonde zich hierin duidelijk de betere. De eerste partij won hij overtuigend en de tweede partij werd remise. Het NK tot en met 10 jaar is met Pasen in Tilburg.

 

Van Schaakclub Hoogeveen deed verder ook Hugo Roeten mee. Hugo liet opnieuw zijn de laatste tijd veel geleerd te hebben. In de eerste ronde versloeg hij de als vierde geplaatste speler. Uiteindelijk kwam Hugo slechts een punt te kort op zich te plaatsen voor de barrage.

 

Onderschrift

Besher met zijn beker en NK-ticket. Foto Schaakclub Hoogeveen

Geef een reactie

Aankomende evenementen