Hoogeveen zaterdag loopt forse schade op

ZUIDLAREN – Hoogeveen zaterdag liep in en tegen Zuidlaren forse schade op. Naast een 3-1 nederlaag kreeg het ook nog eens twee rode kaarten. Eén daarvan was voor doelman Michel Schoonbeek die 1e doelman Raymon Slot verving vanwege diens rode kaart vorige week.

Door Gerjo Stegeman

Slot krijgt waarschijnlijk komende week te horen hoeveel duels hij langs de kant moet staan. Als dit meer is dan één duel heeft Hoogeveen over twee weken een probleem tegen DKB en zal er waarschijnlijk een veldspeler op het doel moeten. Tegen Zuidlaren vervulde Eduard Kobes die rol.

Het duel met Zuidlaren was een echte ‘zes punten wedstrijd’. Hoogeveen had als nummer 3 voor aanvang vijf punten meer dan nummer 4 Zuidlaren. Bij winst zou men dus een enorm gat slaan. De eerste tegenvaller was het afhaken in de warming-up van Dylan Bezuyen. Nick Kroezen was zijn vervanger. Desalniettemin besloot Herman Schonewille Eduard kobes achterin weg te halen en door te schuiven naar de spits. Op zich een keuze die te verdedigen was, aangezien men het op het zware veld vooral van strijdlust moest hebben.

Initiatief bij thuisploeg

In de praktijk pakte het echter niet goed uit. De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief en was de betere ploeg. In een sportieve wedstrijd begon scheidsrechter Feije van der Wal vervolgens vanuit het niets met gele kaarten te strooien. Binnen vijf minuten werden vier spelers, eerlijk verdeeld over beide partijen, op de bon geslingerd. Het drukte een stempel op de wedstrijd.

Na een half uur kreeg de ‘Van der Wal-show’ een vervolg middels een wel heel makkelijk gegeven vrijetrap net buiten het strafschopgebied. Deze werd vervolgens wel heel fraai binnengeschoten door Jens van der Woude. Gezien het spelbeeld niet onverdiend. Nog voor rust werd de score verdubbeld na dramatisch verdedigen bij Hoogeveen. Jens van Rooijen kon vanaf de eigen helft zo maar vrij doorlopen en doelman Schoonbeek het nakijken geven.

Ongelukkige doelman

In de tweede helft leek Hoogeveen zich enigszins te herstellen en was het via Kerssies en Kobes ook dreigend. Na ruim een uur moest het echter met tien man verder. Het lag bij Hoogeveen helemaal open, waarna Jens van Rooijen vrije doorgang kreeg en de bal tegen de elleboog van de uit z’n doel gekomen Schoonbeek schoot. Een ongelukkig, maar zeker geen bewust moment van de goalie.

De vrijetrap werd vervolgens prachtig stijf in de kruising geschoten door opnieuw Jens van der Woude. Stefan Pattipeilohy bleef vervolgens maar tegen de scheidsrechter aanpraten en kreeg ook rood. Met twee man minder wist Hoogeveen vervolgens via Esad Yildirim nog wel tegen te scoren en de eindstand een iets dragelijker aanzicht te geven. De schade was er echter niet minder om. De nederlaag had Hoogeveen aan zich zelf te wijten en na afloop trok men dan ook het boetekleed aan.

Volgens week is Hoogeveen zaterdag vrij, waarna een week later thuis de derby tegen DKB uit De Krim volgt.

FC Zuidlaren – Hoogeveen zaterdag: 3-1 (2-0). Scoreverloop: 29e Jens van der Woude 1-0, 39e Jens van Rooijen 2-0, 64e Jens van der Woude 3-0, 70e Esad Yildirim 3-1. Scheidsrechter: Feije van der Wal. Gele kaarten: Wiersma, Arends (beiden Zuidlaren), Reinders, Kerssies, Kroezen, Pastoor, Kobes (allen Hoogeveen). Rode kaarten: Schoonbeek, Pattipeilohy (beiden Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Schoonbeek, Kobes, Ruben de Haas, Kroezen, Santing, Linthorst (Pastoor), Pattipeilohy, Kerssies (Vreeling), Wolters (Jesse de Haas), Djababoe (Yildirim), Reinders (Ten Cate).