Algemeen

Top Fit Hoogeveen bestaat 12,5 jaar!

Alweer 12,5 jaar geleden dat ik (Angelique Sabandar) mijn bedrijf Top Fit Hoogeveen inschreef bij de Kamer van Koophandel in Meppel op 10 augustus 2010.In september van dat jaar begon ik met twee streetdance lessen bij de Montessori school in Hoogeveen. In januari 2011 kwamen er streetdance lessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar erbij in de gymzalen MFC Magneet en Zuiderbreedte. Van te voren folders huis aan huis bezorgd in de wijk Krakeel en op de eerste lesdag was het afwachten hoeveel kinderen er zouden komen. Ongeveer 3 a 5 kinderen kwamen er in de eerste lessen.

 

Al gauw kon ik op verschillende basisscholen gastlessen streetdance geven. Vanaf deze periode groeide de aantallen aanzienlijk en kwamen er nieuwe locaties bij voor de streetdance in de Curiestraat, Zuidwolde en later in Hollandscheveld.

 

Moeders van kinderen die bij mij streetdance volgden vroegen op een gegeven moment aan mij of ik ook geen volwassen lessen kon geven. Ik dacht altijd; aan volwassen lessen hoef ik niet te beginnen, er zijn zoveel sportscholen in Hoogeveen die groepslessen voor volwassenen aanbieden, die doelgroep wordt al voorzien. Maar die vraag van de moeders bleef maar komen. Hier moest ik dus wel iets mee doen. Op een woensdagavond gaf ik de eerste sh’bam les en die was bommetje vol!!! Wat was dat gaaf. En vanaf dat moment groeide ook de volwassen lessen. Verschillende trainingsvormen kwamen erbij op verschillende locaties in Hoogeveen. Want in die tijd huurde ik nog gymzalen van de gemeente Hoogeveen. Op een gegeven moment kon ik niet meer alleen alle lessen geven en kwamen er meer instructeurs erbij.

 

Met de jaren zette ik ook diverse (mini) evenementen op die jaarlijks terug komen zoals de Coole Kids Dag (onze eindvoorstelling in theater de Tamboer), het danskamp, kids disco’s, dans workshops, nieuwjaars workout, bingo, onderlinge danswedstrijd, open dagen, etc.

Er kwamen selectie streetdance teams bij met wie we aan wedstrijden meedoen. En waar we ook veel prijzen mee hebben gewonnen. Dit seizoen is daar een demo team aan toegevoegd.

 

Evenementen organisaties, basisscholen, bedrijven en sportief Hoogeveen, wisten ons te vinden en vroegen ons regelmatig om clinics en/of optredens te geven. En ikzelf vind het zo mooi dat niet alleen de selectie streetdancers optredens doen maar ook de streetdancers uit onze reguliere groepen kunnen zich aanmelden voor optredens. En de volwassenen uiteraard ook.

 

Waar ik ook enorm van geniet is les geven aan specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld het evenement Special Heroes. Een sportdag voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen. Of een dansles voor kwetsbare ouderen in een verzorgingstehuis.

En niet te vergeten onze Dans en Weerbaar cursus die Top Fit samen met Opgroeien enzo heeft opgezet.

Mijn werkzaamheden voor de organisatie Bootcamp4kids vind ik ook geweldig en dan met name de kekdagen.

 

In oktober 2020 ben ik een pand gaan huren aan de Nobelstraat. Alle volwassen lessen en enkele streetdance lessen worden hier gegeven. In gymzaal Curiestraat, Zuidwolde en Hollandscheveld geven we ook nog streetdance lessen.

In de afgelopen 12,5 jaar zoveel mooie dingen meegemaakt. Onze doelgroep momenteel vanaf 2,5 jaar en onze oudste lid is 82 jaar! Hoe mooi is dat. Altijd hard blijven werken, ook in de corona periode. Mezelf blijven ontwikkelen door het volgen van diverse opleidingen/cursussen. En dit alles heb ik niet helemaal alleen kunnen opbouwen. Ook met dank aan de medewerkers die door de jaren heen voor Top Fit hebben gewerkt. Met het huidige team ben ik ontzettend blij! Veel dingen zijn goed gegaan en natuurlijk ook een aantal dingen minder goed. Maar altijd hart en ziel in mijn bedrijf gestoken en dat zal ik de komende jaren blijven doen! Zoveel mogelijk kinderen en volwassenen in beweging brengen. Want bewegen is gezond. Onze slogan: gezellig en sportief bezig zijn voor een goede gezondheid.

 

Dit jubileum gaan we vieren met onze leden de komende week en we hebben natuurlijk een mooie jubileum actie voor degenen die nog niet lid zijn van Top Fit Hoogeveen. Kijk hiervoor op onze website www.topfithoogeveen.nl

 

WAT HOUD IK VAN MIJN WERK!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen