SCN trekt aan langste eind tegen SVBO

Nieuwlande-SCN is er zaterdag in geslaagd om ook haar tweede duel na de winterstop in winst om te zetten. In een evenwichtige wedstrijd op bezoek bij SVBO profiteerde SCN van een foutje van doelman Jeroen Walda waardoor met 0-1 werd gewonnen.

Afgekeurde treffer
De openingsfase van het duel tussen SVBO en SCN was duidelijk voor de thuisploeg. SCN had moeite met het positiespel van de Emmenaren die enkele kleine mogelijkheden kregen om de score te openen. Zo schoot spits Niels Wessels vanuit de zestien naast en kopte Maarten Wielens de bal op het dak van het doel. Na een klein kwartier spelen leek SVBO dan toch op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterflank leek ongelukkig te worden binnengelopen door SCN-middenvelder Patrick Aasman nadat de bal werd getoucheerd door een speler van SVBO. Echter bevond laatstgenoemde zich volgens de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie waardoor de treffer werd geannuleerd.

Na een minuut of twintig leek SCN beter in de wedstrijd te komen. De ploeg kon de bal eenvoudiger in de ploeg houden en wist zich beter te wapenen tegen het spel van SVBO. Wat volgde was een eerste helft waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden zonder grote kansen te creëren.

SCN profiteert en houdt stand
In de tweede helft kwam SVBO minder goed uit de startblokken. De ploeg was onzorgvuldig in balbezit en had de organisatie achterin niet altijd even goed op orde. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden voor SCN om de score te openen. Zo kwam Jeffrey Marissen net een teenlengte tekort om de bal in het doel te tikken; werd een schot van Danny Kuiper geblokt en speelde SCN een overtalsituatie niet goed uit. Net op het moment dat SVBO weer wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, sloeg SCN dan toch toe vanuit een standaardsituatie. Een hoekschop van Patrick Aasman in de 71e minuut werd slecht verwerkt door doelman Jeroen Walda. De goalie wilde de bal wegwerken maar sloeg de bal omhoog en achter zich waardoor Danny Kuiper van dichtbij de bal in het doel kon werken, 0-1.

In de resterende twintig minuten was het vooral een kwestie van tegenhouden voor SCN. Maar net als vorige week tegen Fit Boys had de ploeg uit Nieuwlande de verdedigende stellingen uitstekend staan. In het slotoffensief van SVBO moest SCN slechts één grote mogelijkheid toestaan. Niels Eberhard leek vanaf rand strafschopgebied de bal in de korte hoek te krullen, maar deze werd knap gepakt door doelman Leon Reitsema die daarmee zijn doel schoon hield. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor SCN voor de tweede wedstrijd op rij de drie punten pakt.