Algemeen

Dikke 7 voor stations in Drenthe, Hoogeveen zakt iets in waardering

De provincie Drenthe heeft 9 stations. Op Beilen na geven reizigers de Drentse stations allemaal een 7 of hoger. Station Beilen krijgt net als vorig jaar een 6,7. Station Emmen is de grootste stijger ten opzichte van 2021 en gaat van een 6,9 naar een 7,1. Station Dalen krijgt een 7,7 en staat daarmee bovenaan in Drenthe.

Peter Ananias, Stationsmanager in Drenthe laat weten dat er in Emmen veel aandacht is voor veiligheid op en rond het station. ”Door de goede samenwerking met de gemeente, politie en andere partners hebben we daar een aantal stappen kunnen nemen zoals betere verlichting en routering. Het is goed om te zien dat de veiligheidsbeleving gestegen is op station Emmen.”

Kim Vooren, Stationsmanager in Beilen geeft aan dat er verschillende maatregelen zijn genomen om het verblijf op het station voor reizigers te verbeteren. “We hebben in Beilen echt ingezet op duurzaamheid en groen. Zo hebben we afgelopen jaar het stationsgebouw geïsoleerd en gasloos gemaakt, ook zijn er vakken met ecologische planten aangelegd. Helaas moest de wachtruimte gesloten worden wegens overlast. Ik hoop dat we daar dit jaar iets aan kunnen doen en dat ook in Beilen de beleving van het station verbetert.”

Top 3 Drenthe
1 Dalen 7,7
2 Emmen Zuid 7,6
3 Assen 7,5

Hoogeveen heeft als eindcijfer een 7,1 en heeft daarmee als eindcijfer  0,1  minder waardering dan in 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen