Sterk SCN wint verdiend van Fit Boys

SCN is zaterdag uitstekend uit de winterstop gekomen. Mede dankzij een sterke openingsfase en doelpunten van Stefan Bruinsma, Wilmar Pastoor en Danny Kuiper wisten de Nieuwlandenaren met 3-1 te winnen van Fit Boys.

Afgelopen zaterdag stond voor SCN het eerste officiële affiche na de winterstop op het programma: Fit Boys uit Beilen kwam op bezoek in Nieuwlande. Voor de thuisploeg betekende dit de kans om de tegenvallende eerste seizoenshelft waarin slechts zes punten werden behaald te vergeten en zich te richten op het tweede deel van de competitie. Maar om dit te kunnen doen diende de ploeg van trainer Bart Smid wel resultaat te halen tegen Fit Boys.

Sterke openingsfase

SCN begon scherp aan het duel met Fit Boys en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Na acht minuten spelen vond Pascal Engels met een afgemeten voorzet Danny Kuiper die van dichtbij over schoot. Waar Kuiper niet tot scoren kwam, deed Stefan Bruinsma dit wel. In de elfde minuut wist Rolf Elema uit een vrije trap het hoofd van Bruinsma te vinden die knap raak kopte, 1-0. Zeven minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een zwak schot van Danny Kuiper werd slecht verwerkt door doelman Robert Haandrikman waardoor Wilmar Pastoor uit de rebound de 2-0 kon binnenschieten. Enkele minuten later kreeg Jeffrey Marissen op aangeven van Danny Kuiper de kans om SCN op een marge van drie treffers te schieten, maar zijn inzet ging nipt langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een half uur spelen liet Fit Boys eindelijk van zich horen. Lars Hilberts vond na een fraaie individuele actie waarin hij drie man passeerde de vrijstaande Jelmer van Dijk voor het doel. Van Dijk raakte met zijn inzet echter de buitenkant van de paal waardoor de 2-0 stand op het scorebord bleef staan.

SCN solide naar zege

In de tweede helft drong Fit Boys meer aan op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter wisten de bezoekers nauwelijks gevaarlijk te worden tegen het solide verdedigende SCN. De thuisploeg had de zaken goed op orde en wist na ruim een uur spelen zelfs de score verder uit te breiden. Uit een hoekschop van Patrick Aasman werd Danny Kuiper bereikt die van dichtbij de bal met de hak achter doelman Haandrikman tikte. Met deze derde treffer was de wedstrijd beslist, al deed Fit Boys in de slotfase nog wel wat terug. Na een vlotlopende aanval werd Roan Koster bereikt die de bal langs doelman Leon Reitsema in het net schoof en zo de eindstand op 3-1 bepaalde.