Heeft u asbest op uw dak? Controleer het online!

Hoogeveen – Heeft u asbest op uw dak of vermoedt u dat u asbest hebt? Bekijk dan de online asbestdakenkaart van Drenthe op asbestdakenkaart.nl om dit te controleren.

Als er asbest op het dak van uw woning of schuur zit, dan moet u dit verwijderen voor 2024. De gemeentes raden u aan om niet af te wachten, maar snel te handelen. Hoe langer u wacht, hoe drukker het is voor de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbestdaken.

Duurzame daken
Het verwijderen van asbest van uw dak(en) gaat hand in hand met verduurzaming van uw dak. Het asbest gaat eraf en zonnepanelen (en isolatie) erop! Er zijn diverse subsidieregelingen waar u gebruik van kunt maken. Wilt u meer weten over asbestverwijdering en de mogelijkheden om uw dak aan te pakken? Kijk dan op drentsenergieloket.nl.

Gezondheidsrisico’s
Door verwering van asbestdaken van dertig jaar of ouder komen er steeds meer ongezonde asbestvezels in de lucht. Ook neemt de kans op asbestverspreiding door brand of storm ieder jaar toe, zolang deze daken nog op de gebouwen zitten. Vanaf 2024 geldt daarom een landelijk verbod op asbestdaken.
Klopt de online kaart volgens u niet? Geef dit dan door aan de gemeente via telefoonnummer 14 0528.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord