Sport

Broers Roeten pakken schaakprijzen

Hoogeveen – Hugo en Thomas Roeten hebben zaterdag tijdens het jeugdschaak GP-toernooi in Leeuwarden vier prijzen gepakt. Ze wonnen allebei een beker in hun groep en hadden prijs met het juist oplossen van het toernooiprobleem.

 

Het was een druk weekend voor de jeugdschakers. Vrijdag was de eerste ronde van de Noordelijke Jeugd Clubcompetitie. Hoogeveen trad aan tegen Winschoten. Luuk Zilverberg en Maté Hack wisten tot twee keer toe Hoogeveen op voorsprong te zetten, maar Winschoten kwam beide keren sterk terug, zodat het 2-2 eindigden.

Zaterdagmiddag was het GP-toernooi in Leeuwarden. Lyvia de Jonge en Besher Mousa hadden een leuke middag, maar behaalden geen prijs. Dat kon niet van de broers Roeten worden gezegd. Hugo is een fanatiek schaker en heeft al veel prijzen gewonnen. Thomas wilde het ook weleens proberen. Dat pakte goed voor hem uit.

Thomas bleek vanaf het begin aardig heel aardig te kunnen schaken. Wanneer hij in moeilijkheden kwam, wist hij de partij vaak nog te redden door zijn tegenstander mooi mat te zetten. Vier overwinningen en een remise waren voldoende voor een tweede plek.

Hugo heeft de afgelopen maand al meerdere prijzen gewonnen. In Leeuwarden ging hij daar gewoon mee door. Toen hij in de voorlaatste ronde verloor leek een eindoverwinning even uit zicht, maar een ijzersterke laatste ronde zorgde toch weer voor een eerste plaats.

Bij de prijsuitreiking werd de vreugde voor de familie Roeten nog groter. Zowel Hugo als Thomas vielen bij de verloting in de prijzen omdat ze het toernooiprobleem juist hadden opgelost.

 

 

Op de foto: Hugo, Thomas en Besher. Foto Schaakclub Hoogeveen

Geef een reactie