Mooie tijden tijdens de Zwolse bosloop

Heerde – Met een temperatuur rond het vriespunt en stralend zonnetje, trokken meerdere atleten van HAC de hardloopschoenen aan. Ze maakten zich op voor de Zwolse bosloop, de oudste loop van AV ‘De Gemzen’. De lopers konden kiezen uit meerdere afstanden.

De vijf en tien kilometer

Arjen Gruppen liep erg sterk op de vijf kilometer. Met een tijd van 17:38 minuten liep hij een persoonlijk record. Bovendien behaalde hij met deze mooie tijd het podium. In zijn categorie, ‘mannen 40’ mocht hij namelijk plaatsnemen op de tweede plek. Hij finishte ruim voor de nummer drie. Helaas kwam hij slechts acht seconden te kort voor de winst. Bij de vrouwen wist Ilona Stille de top vijf te behalen. Ze liep een keurige tijd van 23:15 minuten.  Ook Rob de Graaf behaalde een vijfde plek in zijn categorie. Hij nam deel aan de 10 kilometer bij de ‘mannen 40’. Hier had hij maar 37:28 minuten voor nodig.

De halve marathon

Bram Veenboer strikte zijn veters voor de halve marathon. Hij liep erg sterk, want hij finishte zelfs onder de 1:16 uur. Om precies te zijn liep hij een tijd van 1:15:47 minuten. Dit leverde hem een knappe zesde plaats op bij de mannen. Cor Stienstra koos ook voor de langste afstand. Hij liep ruim onder de twee uur, namelijk 1:54:43 minuten. Met deze tijd mag hij erg tevreden zijn, want hiermee liep hij een persoonlijk record. Al met al een super dag om hard te lopen door het mooie Zwolse bos.